Imádkozó hívekre támadtak fegyveresek, többen meghaltak

2023. augusztus 28. 20:39

A milícia több templomot is megtámadott már az afrikai országban.

2023. augusztus 28. 20:39

Imádkozó hívekkel teli templomra támadt egy fegyveres csoport a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén fekvő Ituri tartományban. A támadásban legalább tizennégyen meghaltak, többen a támadók közül is – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

A vérengzést feltehetően a Szövetség Kongó Fejlődéséért (Codeco) nevű milícia követte el, akik más templomokat is megtámadtak már a térségben. A Codeco azt hangoztatja, hogy a tartományban élő, földműveléssel foglalkozó lendu etnikum érdekeit képviseli, és ezért áll harcban a rivális, pásztorkodásból élő hema (vagy más elnevezéssel bahema) etnikum tagjaival. A fegyveres csoport egyre súlyosabb rajtaütéseket hajt végre az Ituri tartományban kitört humanitárius válság óta. 

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szintetikus
2023. augusztus 29. 08:13
néger belügy
bakafant-28
2023. augusztus 29. 05:08
Ezek az előemberek sokkal eredményesebben harcolhatnak Európa valamelyik nagyvárosában.Jobb az orvosi ellátás,dolgozni nem kell,minden idejüket a leszámolásra tudnák fordítani.A világ összes szarát Európába!
Szerintem
2023. augusztus 29. 04:48
Akkor Kongo már olyan, mint az USA. Ott szoktak ilyesmik történni. Csak ott még sűrűbben is, Kongonak van még mit felzárkóznia.
Same
2023. augusztus 28. 23:45
Sorosék már úton vannak! Megtanuljátok milyen az amerikai export demokrácia!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!