Fertőző betegség ütötte fel a fejét Szlovéniában

2023. augusztus 10. 17:54

Pillanatnyilag nem világos, hogy mi okozta a megbetegedéseket.

2023. augusztus 10. 17:54
SZENTÁGOTHAI János

A szlovén Országos Közegészségügyi Intézet (NIJZ) fertőző hasmenéses megbetegedéseket regisztrált az árvíz sújtotta észak-szlovéniai Meza folyó völgyében – közölte csütörtökön az STA szlovén hírügynökség.

Kedd este óta észlelünk megbetegedéseket, és az elkövetkező napokban az esetek számának terjedésére számíthatunk”

– erősítette meg a hírt NIJZ az STA-nak. A megbetegedéseket a Meza folyó mentén fekvő településeken észlelték, valamivel több esetet pedig Crna na Koroskemben, az árvíz középpontjában lévő városban. A csoportok egyelőre elszigeteltek – írták.

Pillanatnyilag nem világos, hogy mi okozta a megbetegedéseket,

de a lehetséges kockázatok közé tartozik a szennyezett csapvíz és élelmiszer, továbbá a szennyezett törmelékkel való érintkezés, illetve a rossz higiéniai körülmények. A NIJZ felszólította a helyieket, hogy kövessék a megelőző intézkedéseket, csak palackozott vagy forralt vizet használjanak fogmosáshoz, valamint a zöldségek és a gyümölcsök megtisztításához, zuhanyozás közben pedig ne érje víz az arcot.

Továbbá az árvíz után maradt törmeléket csak kesztyűben takarítsák el. Szlovéniát az elmúlt napokban története legsúlyosabb természeti katasztrófája sújtotta. Robert Golob kormányfő szerint a heves esők okozta áradások – amelyek az ország területének kétharmadát érintették – milliárdos károkat okoztak. A természeti katasztrófának hat halálos áldozata is van.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Sóki Tamás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. augusztus 10. 19:15
Valószínűleg rotavírus, de lehet akár kolera is, természeti katasztrófák után az összeomlott infrastruktúra miatt fejlett országokban is előfordulhat járvány.
sentimental
2023. augusztus 10. 18:19
A múltkor sertéspestis, most ez, valaki nem akarja ,hogy arra menjenek a kirándulók
Kormánypárti2
2023. augusztus 10. 18:15
Jujjmindmeghalunkafosástól! Mi van? Uborkaszezon? Már mindenki unja az ukrajnai szarságot, túrni kell más "szenzációs katasztrófa" után? "zuhanyozás közben pedig ne érje víz az arcot" És csak a kritikus helyeket mossák, a ruhákat meg szellőztetni kell, ahogy az EU-s faszfejek megmutatták a buta népeknek.
olajfa1
2023. augusztus 10. 18:00
Karantént kialakítottak a szlovén hatóságok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!