Félelmetes videón a Moszkva melletti hatalmas robbanás

2023. augusztus 10. 16:08

A robbanás nyomán mintegy hetven lakóépületben, és több mint 230 lakásban keletkeztek károk.

2023. augusztus 10. 16:08

Nyolcról 12-re emelkedett azoknak a száma, akiket eltűntnek nyilvánítottak, miután csütörtökön felrobbant egy bérelt pirotechnikai raktár egy gyár területén a moszkvai régióban található Szergijev Poszadban – közölte pénteken a TASZSZ a mentőszolgálatokra hivatkozva. Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) gyanúsítotti minőségben őrizetbe vette a felrobbant raktár bérlője, a Piro-Rossz cég műszaki igazgatóját. 

Az ügyben több mint harminc ember kihallgattak és lefoglalták a tavasszal csődbe ment cég üzleti dokumentációját.

A TASZSZ összesítése szerint a balesetet követően 71-en fordultak orvosi segítségért. Egy nő a kórházba szállítását követően meghalt. 14 ember továbbra is kórházi ápolásra szorul, hármójuk állapota súlyos. A helyi hatóságok szerint a robbanás nyomán mintegy hetven többemeletes lakóépületben, több mint 230 lakásban keletkeztek károk. Összesen 111 épületen észleltek sérülést.

A detonáció oka a hatóságok szerint a technológiai folyamatok megsértése volt. Az SZK kizárta annak lehetőségét, hogy dróncsapás történt. Szergijev Poszadban csütörtökön rendkívüli állapotot vezettek be.

A robbanásról készült felvétel ide kattintva látható!

(MTI)

Nyitókép: Twitter

 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2023. augusztus 15. 00:22
Falitikktakk, az a neve, hogy "Piro-Rossz"
Beszélgető
2023. augusztus 11. 09:43
Pár hétig most az ukrán csinovnyikoktól kell venni a drónokba a kamerát... Na bummmm.
Kovács Ubul
2023. augusztus 10. 17:42
"hatalmas robbanás rázta meg szerda délelőtt a moszkvai régióban található Zagorszkij optikai-mechanikai üzemet, az orosz védelmi minisztérium egyik kulcsfontosságú beszállítóját" - pápá, célzóberendezések :)))
Falióra tábornok
2023. augusztus 10. 16:30
"""""pirotechnikai raktár""""" :DDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!