Biden saját háztartási balesetükhöz hasonlította a Hawaii erdőtűz tragédiáját

2023. augusztus 22. 14:31

A tizenöt évvel ezelőtt történt tűzesetben majdnem elveszítette a feleségét, a 67-es Corvette-jét és a macskáját.

2023. augusztus 22. 14:31
BIDEN, Joe

Joe Biden amerikai elnök feleségével hétfőn látogatot Mauira, Hawaii második legnagyobb szigetére, ahol hatalmas pusztításokat okozott az erdőtűz. Az elnök a tragédia sújtotta sziget lakói előtt mondott biztatónak szánt beszédet, amelyben arról beszélt, átérzi a helyzetüket, mert tizenöt évvel ezelőtt az ő konyhájukban is tűz volt.

„Nem akarom összehasonlítani a kettőt, de Jillnek és nekem van egy kis fogalmunk arról, hogy milyen elveszíteni az otthonunkat. Évekkel ezelőtt, 15 éve, Washingtonban voltam (…) villám csapott az otthonunknál egy kis tóba (…) Belecsapott a vezetékbe, és feljött a házunk alá, a légkondicionáló csatornáiba. Röviden összefoglalva, majdnem elvesztettem a feleségemet, a 67-es Corvette-emet és a macskámat”

− mondta az elnök, aki így próbálta kimutatni megértését a családtagjaikat és otthonaikat elvesztett lakosok felé. A  látogatásról az amerikai elnök Twitter-oldalán számolt be.

A szóban forgó tűz egyébként nem volt nagy és a ház konyhájára korlátozódott – írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Nyitókép: MTI/EPA/DNCC

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. augusztus 26. 11:24
Mauir?
dodi35
2023. augusztus 23. 16:58
Igen, ez a hasonlat tényleg mérvadó :(
Hekimeki
2023. augusztus 22. 20:48
Meddig szennyezi még a levegőt az a vén barom........
powerage
2023. augusztus 22. 16:37
A következő választáson a mostani tűzben meghalt összes szavazó Bidenre fog voksolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!