Szlovák belpolitikai botrányt kavart a Budapest Pride

2023. július 20. 09:39

„Elfogadhatatlan progresszív nyomás, a budapesti nagykövet úgy viselkedik, mintha a magánvállalatáról lenne szó” – üzenték Pavol Hamzíknak, Szlovákia magyarországi nagykövetének.

2023. július 20. 09:39

A legutóbbi Budapest Pride-ot 31 nagykövetség, köztük a szlovák is támogatta – írja a Hlavné správy szlovák lap. Nemcsak, hogy a nagykövetség épületére kitűzték a szivárványos zászlót, Pavol Hamzík, Szlovákia magyarországi nagykövete is aláírásával látta el a nagykövetségek támogató állásfoglalását.

Marián Kéry (Smer SD párt) további elfogadhatatlan progresszív nyomást lát ebben: „A Szlovák Köztársaság magyarországi nagykövete, Pavel Hamzík biztosan aggódik az LMBTQI+ közösség magyarországi támogatásának helyzete miatt. Bár, különösen

azzal, hogy Magyarország lehetővé teszi a bejegyzett élettársi kapcsolatot a homoszexuális párok számára, liberálisabb, mint Szlovákia.

Éppen ezért a nagykövet úr, minket, mint Szlovákiát az aláírással csatlakoztatott több ország magyarországi nagykövetségének közös üzenetéhez és támogató nyilatkozatához a múlt hétvégén megrendezett budapesti szivárvány fesztiválhoz. Jól olvassák, az aláírással egész Szlovákiát adta hozzá valamihez, aminek nálunk nincs támogatottsága. Miközben a nagykövet úr elfelejtette, hogy a nagykövetség nem az ő »vállalata«. A nagykövet a mi országunkat képviseli. És ezzel együtt a mi értékeinket is képviselnie kellene” – fogalmaz Kéry.

 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
urban63
2023. július 21. 10:51
Ha nem a feladatát látja el és külön utast játszik, miért nem rendeli haza? Préssemberől legalább tudjuk, hogy ezért volt kinevezve, de a többi is korcs?
Player1
2023. július 20. 23:09
Kellemetlen egy BUZI nagykövet!
5m007h 0p3ra70r
2023. július 20. 20:33
Ez történik amikor ideológiailag prostituált személyeket helyeznek politikai, vagy diplomáciai funkciókba. Mindjárt azt hiszik, hogy a hivataluk egy külön bolygó a galaxisban, ők pedig a császárok benne. Kurva nagy kupleráj lett ebből az Európából.
B_kanya
2023. július 20. 19:22
"Tehetős Totó 2023. július 20. 14:34 A büdös, bocskoros oláh nagykövet is eztv tette, bár ott sincs bejegyzett élettársi kapcsolat. Hogy rohadna rájuk a báránybőr suba" A maci is leveheti róluk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!