Nem, nem kenhetsz mindent a politikusokra!

2023. július 05. 13:40

Egy egész kultúra fáradt el.

2023. július 05. 13:40
Kötter Tamás
Kötter Tamás
Facebook

„Nem, nem kenhetsz mindent a politikusokra!

Persze, megvan a politikusok, az őket dróton rángató nemzetközi pénzügyi, gazdasági elit, a munkásosztályt bevándorlókra cserélő kaviármarxista értelmiség és a mindezt támogató, fedező fősodratú média felelőssége is; ám ennek ellenére felvetném a francia átlagpolgár, a választó felelősségét is.

Nem kiégés, ahogy manapság divatos szóval mondjuk, kultúrája van, hanem a totális fáradtságé. Egy egész kultúra fáradt el. Nincsenek eszményei, nem hisz Istenben, nincs »nagy története«, nem keresi a létén túlmutató kérdésekben a választ és más kötőanyag híján addig áll fenn a társadalmi béke, amíg a relatíve többségnek biztosított fogyasztás-élmény.

Ne legyenek illúzióink, amíg ez a »nyugalmi, fogyasztó állapot« fennáll, addig semmi sem fog változni a fejekben, utáni pedig már nem lesz, ami megváltozzon.

Szerintem vége – ahogy mondjuk 450-ben is vége volt Rómának csak még nem jelezte egy erős aktus.

A magyarok története viszont folytatódhat; erről fog szólni 2024!”

Nyitókép: STEPHAN AGOSTINI / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P_F_Juli
2023. július 07. 13:49
"amíg ez a »nyugalmi, fogyasztó állapot« fennáll, addig semmi sem fog változni a fejekben" , és éppen ezért fog összeomlani a nyugati társadalom. Enélkül semmilyen változás nem történhet, mivel a nyugati társadalmak tagjai túl egoistákká váltak. Az emberiség ezért nagy árat fog fizetni, ha egyáltalán fennmarad. A "magyarok története viszont folytatódhat; erről fog szólni 2024" - félő, hogy a nyugat összeomlása a mi életterünket is megsemmisíti, tehát ez egy hiú ábránd. Akik viszont fennmaradnak, a nagyapáik szintjéről lesz esélyük újraindulni - és ez a legoptimistább jövőkép.
Onurisz
2023. július 05. 19:53
Az sem volt azért semmi, ami 1789 és 1815 között történt Franciaországban, bár azt kifáradásnak valóban nem lehet minősíteni. Az lesz a szerencséjük, hogy az iszlám nem vár addig a hatalomátvétellel, amíg lopakodó módon többségbe kerül. Ha 10% mellett ezt csinálja, 25-30%-nál nyíltan hatalomra fog törni és pogromokat fog szervezni. A franciák pedig az életüket védendő kénytelenek lesznek feladni a kényeskedést és kiverni a földjükről az összes muzulmánt. Hajókra teszik őket és irány Afrika. Ez lesz, mert nincs más lehetőség. Integrálódni nem fognak, vallási 'reformáció' pedig az iszlámban tartalmilag és szervezetileg is lehetetlen.
Ugandai Bubu
2023. július 05. 19:23
"A magyarok története viszont folytatódhat; erről fog szólni 2024!” Kb. mindig fognak élni magyarok a Kárpát-medencében, Ha magyaroknak nevezzük őket, akkor ugyanúgy lesz magyar történet, ahogy francia történet is lesz.
Hangillat
2023. július 05. 17:12
Anyagfáradás. Fehérek szür. ke.. áll... om.... á ......nya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!