Lengyelország legalább az év végéig még megtartaná a német Patriot légvédelmi rakétarendszereket

2023. július 04. 01:29

Mariusz Blaszczak hangsúlyozta, hogy a légvédelmi rakétákra szükség van az Ukrajnának szánt, Lengyelországon áthaladó szállítmányok védelmére.

2023. július 04. 01:29
BLASZCZAK, Mariusz

Lengyelország legalább az év végéig még megtartaná a Németország által kölcsönadott, amerikai gyártmányú Patriot légvédelmi rakétarendszereket – jelentette ki hétfőn a lengyel védelmi miniszter.

Mariusz Blaszczak német hivatali partnerével tartott megbeszélést a nap folyamán a délkelet-lengyelországi Zamoscban, ahová Boris Pistorius látogatásra érkezett az ott állomásozó német kontingenshez.

Blaszczak hangsúlyozta, hogy a légvédelmi rakétákra szükség van az Ukrajnának szánt, Lengyelországon áthaladó szállítmányok védelmére. Pistorius ugyanakkor gyorsabb előrelépést sürgetett az Ukrajnának átadott német Leopard típusú páncélosok javítását szolgáló, lengyelországi javítóüzem létrehozása ügyében.

Annak ellenére, hogy az ipari együttműködés egyes kérdései bonyolultak, tíz napon belül megoldásokat kell találni ezekre, hogy tudjuk, hogyan tervezzük a továbbiakat”

– hangsúlyozta a német politikus.

„Világosnak kell lennie: a karbantartás lényegi elemét képezi Ukrajna tartós támogatásának, ahogy a lőszerszállítás is”  – tette hozzá. A gliwicei javítóüzem létrehozásában a két miniszter már áprilisban megállapodott, azóta azonban nem történt előrelépés az ügyben.
 

(MTI)

 

Nyitókép: MTI/EPA/PAP/Marcin Bielecki

 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 05. 01:11
A lengyelek szavajárása: kurva,kurva,kurva....csoda,hogy maguk is azzá lettek?undor ...
Barpad77. 2
2023. július 04. 06:24
Mandi! Egy rakás szar minden! Ez rohadtul nem sikerült. Lehet, hogy nem fogok idenézni.
Kozmosz
2023. július 04. 02:32
Csak úgy dulakodnak a hozzászólók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!