Ismét lázadnak a francia utcák

2023. július 05. 23:02

Egy rendőri igazoltatásból emberhalál, majd Franciaország városaiban szét­terjedő zavargáshullám következett: a „nagy nemzet” újra megrázkódott a társadalmi feszültségektől.

2023. július 05. 23:02
FRANCE - WHITE MARCH IN TRIBUTE TO NAHEL
Leimeiszter Barnabás
Leimeiszter Barnabás

 

Június 27., Nanterre. Néhány perccel reggel nyolc óra előtt a Jacques-Germain Soufflot sugárúton két motoros rendőr egy élénksárga Mercedesre lesz figyelmes, amely nagy sebességgel hajt a buszsávban. A rendőrök szirénájukat bekapcsolva az autó nyomába erednek, de a sofőr nem hajlandó félreállni. Egy kereszteződésben aztán megállni kényszerül, de akkor sem engedelmeskedik a rend­őrök felszólításának, még a pirosnál rálép a gázra. Útja során felhajt a járdára is, ahol az ügyészség elmondása szerint veszélyeztet egy járókelőt és egy biciklistát.

Nagyjából negyedórán át üldözik, majd a Mercedes dugóba kerül. A rendőrök szolgálati fegyverüket előhúzva próbálják jobb belátásra bírni az autó vezetőjét. Az viszont ismét rálép a gázra. Az egyik rendőr ekkor rálő a sofőrre. Az autó néhány métert még megtesz, majd egy oszlopba csapódik. A fegyverét elsütő rendőr elsősegélyben részesíti a mellkasán és karján megsebesülő sofőrt. A hátsó ülésen lévő két kiskorú utas közül az egyiket előállítják, a másik elszalad, mielőtt a rendőrök intézkedhetnének. A kiérkező mentők próbálják újraéleszteni az autó vezetőjét, de túl súlyosak a sérülései, negyed tíz körül meghal. Őrizetbe veszik a halálos lövést leadó rendőrt, aki azzal védekezik, hogy véget akart vetni az egyre veszélyesebb hajszának. Az ügyészség szerint azonban nem teljesültek a fegyver használatának feltételei, szándékos emberölés miatt kezdeményez vádemelést ellene.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
robogo72
2023. július 11. 09:43
https://www.youtube.com/watch?v=6lQcKiFy_DM
fater0921
2023. július 10. 11:57
Nagyon jól csinálta a zsaru, az ilyen szart simán fejbe kell lőni!!!
gegrolla
2023. július 06. 17:09
Nem olvastam végig, nincs prémium előfizetésem.A kocsi gumiját kellett volna szétlőni először, és akkor nincs ez az egész...
Nehidd El
2023. július 06. 13:49
Valahogy a baloldalnak mindig csak ilyen drogos bűnözők tudnak az ikonjaik lenni, akik a romlást, nihilt és lealjasulást képviselik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!