Hiába a republikánus kezdeményezések, az USA továbbra is támogatni fogja Ukrajnát

2023. július 14. 12:25

Az amerikai képviselőház leszavazta azokat a törvénymódosító javaslatokat, amelyek az ukrán támogatás csökkentésére irányultak.

2023. július 14. 12:25

Az amerikai képviselőház csütörtökön leszavazta azokat a republikánus javaslatokat, amelyek arra irányultak, hogy az USA csökkentse a Kijevnek küldött támogatások összegét. Több republikánus képviselő is egyetértett a demokratákkal abban, hogy továbbra is támogassák Ukrajnát az Oroszország elleni háborúban.

A Nemzetvédelmi Felhatalmazási Törvény (NDAA) Ukrajnával kapcsolatos módosítási javaslatai korlátozták volna az Egyesült Államok ukrajnai szerepvállalását, de a republikánusok többsége a demokratákhoz csatlakozva ellenezte a javaslatokat.

 

Marjorie Taylor Greene, republikánus képviselő egy módosító indítványt terjesztett elő a 300 millió dolláros ukrajnai finanszírozás visszavonására,

 

amely 89-341 arányban megbukott, mivel 130 republikánus az összes demokrata képviselőhöz csatlakozva ellene szavazott. 

Matt Gaetz képviselő javaslata megszüntette volna az Ukrajnának nyújtott biztonsági támogatást. Ez 70-358 arányban bukott el a képviselőházban, 149 republikánus ellenszavazatával. 

A képviselők a békére hivatkozva kezdeményezték Ukrajna támogatásának visszavonását, ám több képviselő úgy vélekedett, az USA-nak nemzeti érdeke és kötelessége Kijev támogatása – számol be a The Hill.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Jacquelyn Martin

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bodzay
2023. október 04. 05:21
Vannak helyzetek, amikor egy pàrt egysége létkérdés. Meglepő lenne, ha a demokratàk nem hasznàlnák ki a házelnők és a néhány kilógó akcióját.
connorj
2023. július 14. 14:08
Kérdezzük meg a harmadik szakértőt: https://m.youtube.com/watch?v=RaH2AqC2fKk
connorj
2023. július 14. 13:57
Kérdezzük meg a másik szakértőt: https://www.citatum.hu/szerzo/Csuang_Csou
connorj
2023. július 14. 13:54
Kérdezzük meg a szakértőt: https://www.citatum.hu/szerzo/Konfuciusz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!