„Harci laboratóriumnak” nevezte Ukrajnát a távozó brit védelmi miniszter

2023. július 18. 09:51

Ben Wallace ezzel feltehetőleg arra utalt, hogy a harctér lehetőséget ad az ukránoknak és a nyugati országoknak új technológiákkal és stratégiákkal kísérletezni.

2023. július 18. 09:51
null

Tony Radakin admirális, a brit fegyveres erők vezérkari főnöke arról beszélt, hogy az ukrajnai háború ébresztő volt az európai haderők számára, megkövetelte, hogy gyorsabbak és bátrabbak legyenek a fegyverkezés területén. Elmondta továbbá, hogy a háború során megszerzett orosz eszközöket a britek szét fogják szerelni és alaposan megvizsgálják majd. Ben Wallace, leköszönő brit védelmi miniszter szerint Ukrajna egy „harci laboratórium”, ahol számos lehetőség nyílik élesben tesztelni új megoldásokat, írja a Sky News nyomán a Portfolio.

A távozó brit politikus „harci laboratóriumnak” nevezte a háborúban álló Ukrajnát, amivel feltehetőleg arra utalt, hogy a harctér lehetőséget ad az ukránoknak és a nyugati országoknak új technológiákkal és stratégiákkal kísérletezni. Wallace emellett megerősítette azon ötletét, 

hogy pár éven belül 73 ezerre kell csökkenteni a brit haderő létszámát – az európai háború ellenére.

Wallace mellett megszólalt a szigetország vezérkari főnöke, Tony Radakin is. Ő pont az ellenkezőjéről beszélt, mint a miniszter: szerinte a háború ébresztőként hatott a nyugat-európaiakra, és készen kell állniuk a technológiai fejlesztésekre az ellenálló képesség javításáért. Amikor a brit fegyveres erők vezetőjét a zsákmányolt orosz járművekről kérdezték, akkor így válaszolt: „Nagyon fontos, hogy megosszuk ezt a tudást, ha olyan felszerelésekhez jutunk hozzá, amelyek a jövőben veszélyt jelenthetnek ránk”.

A katonai vezető ezzel valószínűleg arra utalt, hogy az utolsó csavarig szét fogják szedni a brit haderőhöz jutott orosz hadifelszereléseket,

amelyeket az ukrán fronton zsákmányoltak. Radakin szerint a technológia megismerése segíthet a NATO eszközök hatékonyságának vagy fegyverzetének javításában, vagy akár egy hatékony védekezés kidolgozásában az orosz technológia ellen.

Nyitókép: képernyőfotó

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. július 18. 11:07
Maga egy ukrán fökolompos mondta ugyanezt még a háború elején. Hogy ez milyen jó lesz mindenkinek.
zrx8
2023. július 18. 10:19
A brit tudósok kicsi, aranyos, fehér ukránokon kísérleteznek a laborban. Veszteség nem számít.
lofejazagyban-2
2023. július 18. 10:19
"háború során megszerzett orosz eszközöket a britek szét fogják szerelni és alaposan megvizsgálják majd." Eddig semmi olyan orosz cuccot nem szereztek, amit már Ukrajnában ne láthattak volna, mert a Szu ott hagyta. Ez inkább egy retorika válasz próbál lenni arra, hogy az oroszok sértetlenül lehoztak egy brit rakétát, és szétszedik nyilván. A britek vakaróznak, hogyan francba csinálták ezt a ruszkik gyalásókkal.
lofejazagyban-2
2023. július 18. 10:15
eddig sok új cuccot nem adtak az ukránoknak, még az átadott fegyverekből is kiszerelték a féltettebb részeket. Sem a Challengert, sem az Abramst nem merték még csatába küldeni. Ha Ukrajna mégis laboratórium, akkor oda brit személyzet viszi el és próbálja ki a fegyvert, az meg azért felvet 1-2 kérdést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!