Kiváló pillanat ez arra, hogy a francia hatóságok magukba nézzenek

2023. július 04. 11:26

Csitul a helyzet Franciaországban, de komoly változtatásokra lesz szükség a rendőrség működésében.

2023. július 04. 11:26
Bernáth László
Bernáth László
Mérce

„Hogy Franciaország rendfenntartó szervei gyakran látványosan képtelenek ellátni legalapvetőbb feladataikat, nyilvánvalóan nem újdonság. Legközelebbi példa lehet erre a Mérce által is megírt eset a 2022-es BL-döntő alatt Párizsban, ahol a meccsre (hol jeggyel, hol anélkül) bejutni próbáló Liverpool-szurkolókra támadt rá a rendőrség egészen abszurd brutalitással. De még mindig nem kell a történelem mélységeibe merülnünk ahhoz, hogy további elképesztő példákat találjunk: 2005-ben két fiatalember vesztette életét rendőrök elől való menekülés közben, 2014-ben egy víztározó ellen tiltakozó környezetvédők közé rendőrök által hajított gránát végzett egy 21 éves fiatallal, de említhetnénk még a »sárgamellényesek« tüntetésein, vagy az idei, »nyugdíjreform« elleni demonstrációkon alkalmazott, minden mértéken túli rendőri erőszakot is. A sort napestig lehetne folytatni az igazoltatások során rendőrök által elkövetett súlyos bántalmazások, vagy konkrét szexuális erőszak eseteivel.

Ezek mind-mind szomorú példái annak, hogy Franciaország hatóságainak súlyos hiányosságai vannak az emberi jogok tiszteletben tartása terén. És ezt nem csak itt állítjuk, ezt állítja az Amnesty International-től az Európa Tanácsig számos emberi jogi megfigyelő, és maga a franciaországi társadalom is: a hazai rendőrségbe vetett bizalom még az EU-s átlagot sem éri el.”

Nyitókép: Guillaume Pinon / Hans Lucas / AFP

***

Így tud bejelentkezni a Mandiner megújult felületére - Mandiner

A sikeres bejelentkezéshez minden regisztrált felhasználónknak új jelszót kell létrehoznia.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Xplorator
2023. július 05. 18:21
Valóban kiváló pillanat, nem csak a francia hatóságok de a politikusok, és az állampolgárok számára is hogy elgondolkozzanak azon, hogy hova is vezet a törvények telibeszarása, mindenfajta tekintély és norma totális hiánya, a rend és jogi következmény nélküliségből fakadó nihilizmus. Amikor félnomád kecskabaszó hordák, összeverődött, napi szinten bűncselekmények elkövetéséből élő, büntetlenül bármit megtehető szubhumán véglények kiröhögik, sőt, megtámadják az államot és a jogrendet képviselő fegyveres(?) testületet. Leszarják a felszólítást, és bojkottálják az együttműködést. Mit várunk? Egy hete tart ez a felfoghatatlan állapot. És az impotens francia állam még mindig nem adott tűzparancsot, és nem rendelt el statáriumot. Tényleg lehet gondolkozni, és magukba nézni.
nemecsekerno_007
2023. július 05. 07:58
Ki ez a neobolsi faszkalap?!?!
EX_Terminator
2023. július 05. 01:33
Épeszű ember nem fogja gazemberektől megérdeklődni hogyan dolgozzon a rendfenntartás. Ők a probléma!
Cserna János
2023. július 04. 23:14
Egy semmiért sem felelős komcsi firkász cikkét olvashattuk a Mérce nevű szélbal anarchista portálon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!