Orosz szóvivő: Két ukrán tábornokot és további tiszteket ölt meg a kramatorszki rakétacsapás

2023. június 29. 17:30

Igor Konasenkov szerint az ukrán fegyveres erők folytatták támadási kísérleteiket Donyeck körzetében, Limannál és a donyecki régió déli részén.

2023. június 29. 17:30
null

Életét vesztette az ukrán fegyveres erők két tábornoka, amikor kedden a donyecki régióban lévő Kramatorszkban vezérkari értekezlet közben precíziós csapás érte az ukrán 56. önálló gépesített lövészdandár ideiglenes állomáshelyét, a helyszínen meghalt tisztek száma elérhette a félszázat, a külföldi „zsoldosoké” és tanácsadóké pedig a húszat – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a csütörtöki hadijelentést ismertetve.

A szóvivő azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők folytatták támadási kísérleteiket Donyeck körzetében, Limannál és a donyecki régió déli részén. Beszámolója szerint a legsúlyosabb veszteségeket az ukrán fél Donyecknél szenvedte el. Ezeket mintegy 530 halottban és sebesültben, valamint egyebek között egy harckocsiban,

két gyalogsági harcjárműben és egy lőszerraktárban nevezte meg.    

Gyenyisz Pusilin, a donyecki régió Moszkva által megbízott vezetője a Pervij Kanal állami televíziónak azt mondta, hogy az orosz erők mind Artyomovszknál (ukrán nevén: Bahmutnál), mind a város melletti szárnyakon teljes mértékben urai a helyzetnek, amelyet ugyanakkor nehéznek minősített. Hangot adott feltételezésének, hogy az ukrán fegyveres erők támadásának második hulláma erősebb lesz az elsőnél, amelyben

nyílt források szerint haditechnikájuk mintegy 30 százaléka megsemmisült.    

Pusilin állítása szerint a külföldi zsoldosok többségét jelenleg Kramatorszkban vonták össze. Andrej Marocsko, a luhanszki népi milícia nyugalmazott alezredese a TASZSZ hírügynökségnek azt mondta, hogy az ukrán parancsnokság megerősítette csapásmérő csoportjait az Artyomovszk (Bahmut) és Szoledar elleni offenzívához. A Komszomolszkaja Pravda rádióadónak nyilatkozva közölte, hogy a legsúlyosabb, nem szűnő harcok jelenleg Artyomovszknál (Bahmutnál) és Kreminnánál zajlanak.    

(MTI)

****

Nyitóképen: Igor Konasenkov. Fotó: Orosz védelmi minisztérium / AFP

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2023. június 30. 08:03
Ütősebb lett volna a dolog, ha a vezérkari értekezletet vmi szülészeti osztályon tartják.... Bangónétól tanulhatnának az ukránok.....
B_kanya
2023. június 30. 08:01
https://rumble.com/v2wymwo-several-foreign-mercenaries-who-showed-up-at-the-site-of-the-strike-reveale.html Aszondja "There's soldiers under this rubble, all over" Valamelyik angliai akcentussal beszél.
Bitrex®
2023. június 30. 05:14
Minek mentek oda? Főleg a külföldiek. Akkor ki sem fizették a pizzákat?
Alena
2023. június 30. 02:37
Kar,csak két ukrán tábornok lehelte ki a lelkét....többi is ott partizhatott volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!