Egy brit családapa végig akarta inni egy jamaicai koktélbár kínálatát, belehalt

2023. június 27. 21:11

A családjának mintegy tízezer fontjába kerül, hogy a holttestét hazaszállítassák.

2023. június 27. 21:11
null

Egy 53 éves brit apa életét vesztette egy jamaicai nyaraláson, miután megpróbálta meginni a medencebár mind a 21 koktélját – számolt be a Daily Mail.

A staffordshire-i Lichfieldből származó Timothy Southern 12 koktélt ivott meg, amikor a szobájába ment a Saint Ann-i Royal Decameron Club Caribbean szállodában.

A férfi a húgával, a gyerekeivel és más rokonokkal nyaralt, amikor 2022 májusában bekövetkezett a tragédia – tette hozzá a lap.

Hozzátartozói felidézték, hogy amint észrevették, hogy a férfi rosszul van, azonnal segítségért siettek. Elmondásaik alapján Southern a hátán feküdt és fuldoklott. Miután felkeltették, gurgulázó hangot adott ki, majd hányt. A nevét is kiabálták, de arra sem válaszolt.

„Amikor a nővér megérkezett, megkérdeztem, hogy hívtak-e mentőt, mire ő azt mondta, hogy nem. Azt hittem, hogy átveszi. De nem így történt. Ekkor kértem, hogy ne csak üljön ott és nézze, kezdje el az újraélesztést. A nő csak mellkaskompressziót adott neki. Talán ha tudta volna, hogy mit csinál, talán még mindig itt lenne.

– nyilatkozta a lapnak a férfi egyik családtagja.

A jamaicai Kingstonban egy patológus a halál okaként „alkoholfogyasztás okozta akut gyomor-bélhurutot” jelölt meg. A vizsgálat során azonban a toxikológiai jelentés három évig is eltarthat, mire Jamaikából visszajönnek a toxikológiai jelentések. Emma Serrano staffordshire-i halottkém megállapította, hogy a halál oka az alkohol volt – tette hozzá a Daily Mail.

Halála után Southern családjának mintegy 10 ezer fontot kell összegyűjtenie a GoFundMe oldalon, hogy hazaszálíthassák az elhunytat az Egyesült Királyságba, miután kiderült, hogy

a bankján keresztül kötött üdülési biztosítása nem fedezi ezeket a költségeket. 

A család közleménye így szólt: „Amint azt valószínűleg mindannyian tudják, apánk, Timmy Southern sajnos elhunyt, miközben Jamaicán nyaralt. (...) Reméljük, hogy ezzel összejön annyi pénz, hogy hazahozhassuk, és elbúcsúzzunk tőle. Ami az összegyűjtött pénzből megmarad, azt jótékonysági szervezeteknek fogjuk felajánlani” – mondták el a hozzátartozók.

Nyitókép illusztáció. Fotó: Pixabay

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. június 28. 15:54
Legitim cél, mondanám még most is, háborús időkben. Amikor egyetem alatt kollégista voltam, volt egy minimál és max. cél. A kerület össze sörözőjét górcső alá kell venni, tanulmányozás céljából. És a kollégium 3 kilométeres körzetét. Ne csak műszaki, hanem általános tudás birtokában legyünk. Olyan kicsit bölcsész, kicsit közgazdasági. Hol olcsóbb a sör, hol jobban a csajok, stb.
Akitlosz
2023. június 28. 09:36
A Mandiner sohasem a gyorsaságáról volt híres, de ez csúcsnak számít, hogy 2023. júniusában számol be 2022. májusi hírről. :-(
miazhogynagyonis
2023. június 28. 09:06
Hasonlóan járt, mint Móricz Zsigmond Kis Jánosa a Tragédiában, a Sarudy lagziban. De az egy novella, kikarikírozott történet.
Bitrex®
2023. június 28. 06:16
Timothy Southern 12 koktélt ivott meg. Túltolta a Southern Comfort-ot. https://hu.wikipedia.org/wiki/Southern_Comfort
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!