Súlylökő indult a 100 méteres gátfutás számban (Videó)

2023. június 25. 21:54

A sportoló fontos pontokat szerzett hazájának.

2023. június 25. 21:54
null

Szokatlan eseménynek lehettek tanúi a nézők a lengyelországi Európa Játékokon, amikor a rajtmezőn egy súlylökő is feltűnt a futók között. Jolien Bounkwo sérült honfitársát helyettesítette a 100 méteres gátfutás előfutamában.

Az Európa-bajnok Anne Zagré váratlanul megsérült, és nem futhatott helyette a 400 méteres gátfutó Hanne Claes sem, aki szintén sérüléstől szenvedett. A belga atlétikai szövetség végül úgy döntött, hogy a versenyen jelenlévő súlylökőjüket kérik meg, hogy ugorjon be, mivel a belgák az összes versenypontjukat elveszítették volna, ha senki sem áll rajthoz.

Bounkwo végül jócskán lemaradva, az utolsó helyen ért célba, de két pontot így is szerzett a csapatának,

mivel a svájci versenyzőt kizárták. A súlylökő elmondása szerint nagyon élvezte a versenyt, hogy mindenki rá figyelt, és szurkolt neki. 

„Amikor felkértek, tetszett a dolog, de csak az edzőm jóváhagyásával vállaltam el. Ő beleegyezett, de csak, akkor ha lazán veszem, és nem kockáztatom a sérülést. Az edzéseken néha akadályfutást is csinálunk, így tudom, hogyan kell csinálni. Különleges élménynek tartottam, mert az volt az érzésem, hogy mindenki engem néz, sokkal inkább, mint a lökésnél” – idézi a sportolót a Magyar Nemzet.

Nyitókép: AFP/ERIK VAN LEEUWEN

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GalGy
2023. június 28. 11:25
Ez egy elsőosztályú poén, kár bántani a csajt.
masikhozzaszolo
2023. június 27. 09:45
A tömeg megvan. Ez a szálkásítás.
KBA98
2023. június 26. 16:41
Ezek szerint az Olimpiának lőttek!
tmolnar56
2023. június 26. 15:59
Eddie a sas, Eric az angolna, Bunkó a gátfutó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!