Isten hozta Soros György playboy fiának pompás világában! – a milliárdos átadja a stafétát fiának, Alexnek

2023. június 12. 12:00

Hivatalos utódként adott első interjújában Alexander Soros közölte: családja 25 milliárd dolláros filantróp vállalkozása a szavazati és abortusszal kapcsolatos jogok támogatását fogja szolgálni.

2023. június 12. 12:00
null

A Mandiner is megírta vasárnap, hogy eldőlt, ki örökli a Soros-birodalmat, édesapja tetemes vagyona a 37 éves Alex Sorosé lesz.

***

Megkezdte az egyeztetéseket

A hírt közlő Wall Street Journal terjedelmes írásából egyéb részletek is kiderülnek! Íme:

Például az, hogy az örökös az utódként való kiválasztását követő első interjúban kijelentette, hogy ki kívánja szélesíteni édesapja liberális céljait. „Politikaibb beállítottságú ember vagyok” – mondja apjához viszonyítva magát Alex Soros, aki nemrégiben találkozott a Biden-adminisztráció néhány tisztviselőjével, a szenátusi többséget vezető Chuck Schumerrel, valamint államfőkkel, többek között a brazil elnökkel, Luiz Inácio Lula da Silvával és Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel a családi alapítvánnyal kapcsolatosan kérdések támogatása érdekében.

A cikk rámutat: Soros nonprofit Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) nevű szervezete, melyet csak OSF-ként ismernek, mintegy 1,5 milliárd dollárnyi támogatást nyújt évente olyan csoportoknak, melyek „világszerte támogatják az emberi jogokat, és segítenek a demokráciák felépítésében” – fogalmaz a cikk, megemlítve egy másik szervezetet, a Soros-féle szuper politikai akcióbizottságot, amely olyan államügyészek és rendőrségi tisztviselők választási kampányát támogatja, akiknek a céljai között olyan, „a jobboldalt ingerlő kérdések” szerepelnek, mint a börtönbüntetési tételek csökkentése és a faji előítélet enyhítése az igazságszolgáltatási rendszerben.

Az örökös azt mondja, aggódik amiatt, hogy Donald Trump esetleg visszatérhet a Fehér Házba, ezzel azt jelezve, hogy

a Soros-szervezet valószínűleg jelentős pénzügyi szerepet fog vállalni a 2024-es elnökválasztási kampányban.

„Habár szeretném a pénzt kiszorítani a politikából, mindaddig, amíg a másik fél így tesz, nekünk is ugyanezt kell tennünk” – jelentette ki, azt is hozzátéve, hogy ellentétben néhány baloldali szereplővel, ő úgy gondolja, a kollégiumok kampuszán és más hasonló intézményekben tartott beszédek immár túl korlátozottak.

Sokáig nem Alex tűnt a befutónak

„Elvből nem akartam, hogy az alapítványt valamelyik gyermekem vegye át. Úgy gondoltam, hogy az irányítást az arra a legrátermettebb embernek kell átvennie” – így nyilatkozott a WSJ cikke szerint Soros György, akihez közel állók sokáig azt gondolták, hogy egyértelműen Alex féltestvére, az 52 éves, pénzügyi jogász, Jonathan lesz az utód. Egy ideig ő maga is az alapítványnál dolgozott, és zűrzavaros időszakokban stabilizálta a Soros-kockázati alapot. Aztán összevesztek, és Soros meggondolta magát, és a széles keretű szemüveget és ápolt szakállat viselő Alex idővel elnyerte apja bizalmát, gyakran helyettesítve őt a szervezet világszerte megtalálható irodáinak meglátogatásakor „Kiérdemelte” – mondja róla apja.

Decemberben az OSF kuratóriuma Alexet választotta elnökének, aki ezzel átvette apja helyét. Alex jelenleg a Soros-féle politikai akcióbizottság politikai tevékenységét is irányítja. A fiatalabb Soros az egyetlen családtag a Soros Alapkezelőt irányító befektetői bizottságban. Ez az a cég, mely kezeli az alap és a család pénzét. Soros egyik szóvivője szerint

az elkövetkező években a 25 milliárd dolláros vagyon nagy része a Nyílt Társadalom Alapítványokhoz fog kerülni. 

Alexnek a családi szervezetben eddig végzett munkája kollegiális irányítási stílusról árulkodik, mely eltér apjáétól – mondják kollégái. Alex olyan részletekre is odafigyel, melyek általában nem érdekelnék apját. A kollégák elmondása szerint noteszekkel érkezik a megbeszélésekre, melyeket jegyzetekkel tölt meg, s aztán átadja őket a beosztottainak. „Néha az őrületbe kergeti kollégáit az alapítványnál, annyira mindent irányítani akar” – mondja Anthony Romero, a szintén Soros-alapítványi támogatásban részesülő Amerikai Polgári Szabadságjogok Unió ügyvezető igazgatója.

A hip-hop rajongó és New York Jets szurkoló Alex kiválasztása egyáltalán nem volt egyértelmű. Korábban Alex ritkán szólalt meg megbeszéléseken, és leginkább aktív társasági életéről volt ismert, ismerteti a cikk. „Gyönyörű modellek, haverok az NBA-ből, bújócska a villájában: Isten hozta Soros György befektető playboy fiának pompás világában!” – ezt írta róla a Daily Mail.com online portál még 2016-ban.

Soros György múltja

Soros György a hetvenes-nyolcvanas években építette fel birodalmát úttörő kockázati befektetőként, aki a gazdasági és politikai változásokkal kapcsolatos előrejelzéseire alapozta globális részvényekbe, kötvényekbe és valutapiacokba eszközölt befektetéseit. Azt követően hozta meg befektetési döntéseit, hogy információk nagy halmazát tekintette át, ideértve a politikai és üzleti kapcsolathálózatától származókat is. Az a fogadása, melyet arra tette fel, hogy a brit font értéke csökkenni fog, 1992-ben több mint 1 milliárd dollár nyereséget hozott befektetési alapjának. Soros abban tért el másoktól, hogy képes volt befektetései irányát megváltoztatni, és „nyitottsággal kiszállni belőlük, ha már nem volt meggyőződve azok tartósságáról” – meséli Stanley Druckenmiller, a Soros-féle kockázati alap korábbi befektetési főigazgatója.

A Wall Street Journal elemzése felidézi: a berlini fal 1989-es leomlását követően Soros filantrópiája a demokrácia támogatása felé irányult

a korábbi szovjet tömb országaiban és más államokban. 2004-ben negatív hatást váltott ki magatartása az Egyesült Államokban azáltal, hogy azt mondta, életének „célja” George W. Bush újraválasztásának megakadályozása. Ő Barack Obama elnöki kampányát támogatta 2008-ban, és az is további kritikát váltott ki, hogy támogatta a tűcsereprogramokat és a marihuána orvosi célra való legalizálását.

Soros, aki Magyarországon született, 2018-ban szüntette meg alapítványa működését az országban azt követően, hogy „Orbán Viktor miniszterelnök célpontjává vált” – írja a WSJ, felidézve azt is, hogy a múlt hónapban Elon Musk azt posztolta a Twitteren: Soros György Magnetóra emlékezteti őt, arra a Marvel-képregényhősre, aki hozzá hasonlóan szintén holokauszt-túlélő. Az összehasonlítást érő kritikákra Musk úgy reagált, hogy Soros „a civilizáció szövetét akarja szétzúzni”, ami aztán a Rágalmazásellenes Liga rosszallását váltotta ki. „Én vagyok az, akit mindig megtalálnak, ha valakit hibáztatni kell” – mondta Soros.

Kicsoda valójában Alex Soros?

Alex – aki Soros Györgynek a második feleségével, Susan Weberrel kötött házasságából született két gyermek közül az idősebb – nagyon vágyott rá, hogy szorosabb kapcsolatot alakítson ki apjával fiatal évei során, melyet egy elegáns villában töltött Katonah településen, New York államban. Gyermekként Alex befelé forduló, túlsúlyos kisfiú volt, aki a gyermekkori barátai szerint szégyellte családja gazdagságát. Fiatal kora alatt, tizenévesként Alex néha testőrök társaságában utazott külföldre, és családi neve számára kellemetlen figyelmet irányított személyére.

Ezért elmerült a sport és a zene világában, hogy valahogy beilleszkedjen.

Alex azt követően került közelebb édesapjához, hogy édesanyja elvált tőle 2004-ben. Ekkor 18 éves volt, éppen a New York-i Egyetemen kezdte meg tanulmányait.

„A válást követően valahogy komolyabban vette az apaságot” – mondja Soros Györgyről Alex, aki a University of California, Berkeley Egyetemen szerzett PhD fokozatot történelemből, a WSJ cikke szerint. Nem érdekelte a pénz, és nem tudta meggyőzni apját, hogy inkább focit nézzen vele. Ehelyett órákon át beszélgettek különböző dolgokról és a világpolitikáról. Szakdolgozatának témája: „Zsidó Dionysus: Heine, Nietzsche és az irodalom politikája” felvillanyozta apját. A Soros-fiú számára a legfontosabb „a foci, a filozófia és a politika, ebben a sorrendben” – mondja egyik barátja. A fociszezonban, amikor éppen nem utazik valahová az alapítvány dolgaiban, Alex az NFL RedZone rabja, mely a különböző meccsek eredményeit mutatja.

Éveken keresztül Alex elsősorban azzal váltotta ki a média figyelmét, hogy olyan helyeken vett részt partikon, mint például Hamptons vagy Cannes. Celebekkel kapták lencsevégre, többek között Usherrel és korábbi barátnőjével, a modell Chanel Imannal.

Ismerd meg Alexander Soros életét!

Soros fia 2004 és 2006 között részmunkaidőben dolgozott az alapítványnál, ezt követően pedig csatlakozott az OSF kuratóriumához. Az ott dolgozók szerint nem tett senkire túl nagy benyomást, főként nem lehetséges utódként. „Alex részt vett a kuratóriumi megbeszéléseken, de ritkán szólalt meg” – mondja a korábbi OSF-elnök. 2015-ben, négy évvel azután, hogy Jonathan távozott a családi alapítványtól, Alex teljes munkaidős szerepet vállalt. Soros György régi tanácsadójával, Michael Vachonnal és másokkal dolgozott együtt, hogy fejlessze közszereplési és politikai képességeit. Ekkor már apja helyetteseként jelent meg.

A 2016-os választás után, attól tartva, hogy a Kongresszus esetleg vizsgálatot tart az OSF-nél, az alapítványnál egyesek amellett érveltek, hogy visszafogottabb megközelítést kellene alkalmazni. Ehelyett Alex arra ösztönözte kollégáit, hogy még inkább növeljék munkájuk intenzitását. Segített az OSF latin-amerikai költségvetésének a korábbi évi 12 millió dollárról 60 millió dollárra emelésében. Az alapítvány Kolumbiában különböző szervezeteket támogatott annak a 2016-os békemegállapodásnak az előmozdítására, mely véget vetett több évtizednyi erőszaknak, mondja Pedro Abramovay, aki az OSF latin-amerikai irodáját vezeti.

Habár a Soros Györgyöt érő kritikák néha antiszemita szófordulatokat is magukban foglalnak, a Soros-alapítvány eddig nem támogatott túl sok zsidó ügyet. Ezzel ellentétben Alex többször is ellátogatott Izraelbe, és ünnepli az olyan zsidó vallási ünnepeket, mint a Rós Ha-sána és a zsidó húsvét – apjával ellentétben.

Milyen célokat tűz ki maga elő Alexander Soros?

A belpolitikát illetően Alex segít a demokratáknak, hogy jobban el tudják érni a latin szavazókat, valamint növeljék a szavazási részvételt a fekete szavazók körében – mutatott rá elemzésében a WSJ. A cikk szerint Alex azt próbálja elérni demokrata politikusoknál, hogy jobban magyarázzák meg üzenetüket, ilyen módon szélesítve a párt támogatottságát. „A mi oldalunknak jobbnak kell lennie a hazafiasság és a befogadás terén” – mondja az ifjú Soros. „Csak azért, mert valaki Trumpra szavaz, nem jelenti azt, hogy elveszett számunkra vagy rasszista.” 

Az amerikai lap cikkírója úgy véli, Alexnek nincs olyan karizmája, mint apjának, akire mindenki rögtön odafigyel, ha belép a terembe,

sőt kollégái szerint kényelmetlenül érzi magát nagy nyilvános eseményeken.

És viszonylagos tapasztalatlansága a nemzetközi színtéren szintén hátráltatja. De azok szerint, akik együtt dolgoznak vele, utódként való kinevezése lehet, hogy egy fontos tekintetben segítheti a szervezetet. „Alex nem valószínű, hogy olyan mumusa lesz a jobboldalnak, mint amilyen Soros György jelenleg” – mondja Romero.

Nyitókép: Alexander Soros Facebook-oldala

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lord Vader
2023. június 13. 18:25
Globalista zsidók. Hányinger.
evpus
2023. június 13. 06:17
Szoros drogos. Jaj ennek a világnak!
Palatin
2023. június 12. 22:59
Reméljük, hogy a Kis-Sorosnak van annyi esze, hogy az apja pénzét a férjével gyorsan elveri. Én reménykedem abban, hogy az a megveszekedett, megátalkodott, sátáni, végtelenül önzö, élösködö hozzáállás a világhoz, ami az öreg Sorost ismertté tette, az egy olyan ritka emberi tulajdonság, hogy talán a csemetéjében, - kisebb mértékben -, fordul elö. Egy Hasfelmetszö Jack sem születik minden 50 évben, és a gyerekei sem szokták örökölni a fater tehetségét.
optimiska
2023. június 12. 19:12
Remélem hamar elveri a családi örökséget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!