A cseh elnök kimondta: Kína és Oroszország ellen kell összefogni!

2023. május 06. 09:23

Petr Pavel szerint a Nyugatnak egységesnek kell lennie.

2023. május 06. 09:23
null

A nyugati értékrendet valló államoknak együtt kell működniük ahhoz, hogy sikeresen szembeszálljanak Oroszországgal és Kínával – fogalmazott Petr Pavel a TASZSZ orosz állami hírügynökség szerint. A cseh elnök úgy véli, hogy a Nyugat az Oroszországgal és Kínával való stratégiai rivalizálás korszakába lép. 

A demokráciák fő riválisai Pavel szerint Oroszország és Kína.

Az Orosz Föderáció agresszív háborút folytat Ukrajna ellen, Kína pedig gazdasági eszközökkel erősíti befolyását szerte a világon. A nyugati értékeket valló országoknak együtt kell működniük, hogy sikeresen szembeszálljanak Oroszországgal és Kínával – hangsúlyozta a cseh elnök. A kölcsönhatás jelentős potenciálja szerinte különösen az indo-csendes-óceáni térségben összpontosul, amelynek államai egyensúlyra törekszenek a Kínával való kapcsolataikban.

Nyitókép: VLADIMIR SIMICEK / AFP

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2023. május 07. 21:23
mondja meg már valaki, hogy miért kell összefogni ellenük?????? pláne a kapitalizmusban, ahol a szabad verseny a divat ...
Vasgyari Tibi
2023. május 07. 11:40
Az ilyeneket nem szabad hatalom közelébe se engedni.
krampus
2023. május 07. 04:05
Akkor holnaptol Kinatol ne vegyenek semmit sem. Ilyen egyszeru ez! Kihajitjak par nap mulva az abkakon ezt a hulyet!
Tehetős Totó
2023. május 06. 20:51
Pedig milyen szép békegalambfosszín szőrzete van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!