Nógrádi György viszontválaszolt Marija Zaharovának

2023. május 20. 19:26

A szakértő szerint az orosz külügyi szóvivő kicsit csúsztatott a reakciójában.

2023. május 20. 19:26
null

Ahogy portálunk is beszámolt róla nemrég Marija Zaharova, orosz külügyminisztériumi szóvivő kommentálta Nógrádi György, a magyar biztonságpolitikai szakértő megjegyzéseit azzal kapcsolatban, hogy az ukrán vezetés felrobbantotta volna Barátság-kőolaj vezetéket, és ezzel szándékosan tönkretette volna a magyar gazdaságot. A biztonságpolitikai szakértő most az Ultrahang Youtube-csatorna műsorában válaszolt az orosz reakcióra. 

Reagált az orosz külügy Nógrádi György NATO-s felvetésére

Marija Zaharova, orosz külügyminisztériumi szóvivő kommentálta Nógrádi György, a magyar biztonságpolitikai szakértő megjegyzéseit - az erről szóló, Lenta orosz hírügynökségen megjelent orosz hír megfogalmazásában: „fenyegetését" -, miszerint Nógrádi „kezdeményezi " az észak-atlanti szövetség szerződésének 5. cikkelyét, amely kimondja, hogy egy NATO-tagállam elleni támadás az összes NATO-tagállam elleni támadásnak minősül, és valamennyi tagállamot válaszlépésre készteti.

A biztonságpolitikai szakértő azt mondta, hogy eddig egy egyetemi tanár nyilatkozatára sem reagáltak,

Nógrádi szerint a reakciójában Marija zaharova „kicsit csúsztatott”, de ez nem zavarja, hiszen neki „ez a dolga”. Hozzátette, hogy „rendkívül örül, hogy felkerült az orosz külügyminisztérium listájára”. De nem hiszi, hogy a válaszát bármikor is megkapja Zaharova, aki szerint tévedett a reakciójában. 

A biztonságpolitikai szakértőt jobban zavarja az, ahogy a Pentagon reagált  Barátság-kőolajvezeték ügyére. Emlékeztetett, a Pentagon szerint „meg kell érteni az üggyel kapcsolatban, hogy Zelenszkij ideges”. Nógrádi szerint ugyanakkor egy vezető politikus nem lehet ideges. Ahogy Truman amerikai elnök fogalmazott, „aki nem bírja  a meleget, az nem menjen a konyhába”. A szakértő azt mondta,

Azzal kapcsolatban, hogy Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke azt kérte, hogy állítsuk le a Barátság-kőolajvezetéket, a következő kérdéseket tett fel: „kit képvisel Ursula von der Leyen? ki EU-tag Magyarország vagy Ukrajna?”

Szerinte Ursula von der Leyen NATO-főtitkár akar lenni. Ezért viszonyul így a kérdéshez. 

 

Nyitókép: Alexander NEMENOV / AFP

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszt
2023. május 21. 14:12
Ezt a fszt csak ti futtatjátok...
Ullyses
2023. május 21. 13:28
"kissé" félrecsúsztak a kommentek... Az alapkérdes sztem nem Ursula nato-s pozíció keresési ambiciója, vagy N.Gy. személye, hanem Zaharova válasza! Abban pedig nem téved -sajnos- hogy semmi retorziója nem volt az északi áramlat felrobbantásának. Még csak nem is nyomoztak sokáig, a hírt is hamar levették a napirendről, vajh miért. ( Igaz lejött h Lengyelországban béreltek vkik motorcsónakot, de ugyanmá ez mire bizonyíték?) Sajnos a Barátság vezeték esetleges felrobbantásának egyik eshetőségére N.Gy. adta meg az árnyalt választ : Zelenszki csak a vállát vonogatná...,de nem merné vállalni, az usa meg (és a többiek )nem tenne semmit és ez látszik elképzelhetőnek kiindulva '56-ból.... nálunk nincsenek us érdekkörök sem,
Proxima Centauri
2023. május 21. 11:11
A sportban a játékos úgy nyilatkozik, hogy a maradék hat meccset meg kell nyernünk az edző szerint van esély a bennmaradásra a tippmix szerint az egyesre a szorzó 1,01 - a kettesre 1,95. Sem Nógrádi, sem Bayer, sem más normális publicista nem állíthatta tavaly februárjában, hogy Oroszország támadni fog. Vagy? Ahogy normális fogadó nem tett volna száz forintot arra, hogy Marozsán nyer Alcaraz ellen. A kapanyél is elsül kategória.
krampus
2023. május 21. 09:58
Van de lejebb mar szetverte a Bundeswehrt, folytatta az EU szetveresevel, s most ha a NATO elere teszik, akkor azt is tonkrevagja egy nagy haboru kereteben! Emlekszem Fosrajna lerohanasa utan masnap reggel kitalalta ez az elmebeteg kurva, hogy az EU adjon Fosrajnanak 50 vadaszgepet! Delutan persze a NATO feje beszolt, hogy ebbol a baromsagbol nem lesz semmi! Van de lejebbet le kene durrantani, meg mielott Europat beleviszi egy ujabb haboruba az oroszok ellen! S miert is? Ukrajnaert? Pfffff.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!