Monarchia-ellenes tüntetőket tartóztattak le a koronázás alatt

2023. május 06. 13:07

A rendőrség előre figyelmeztetett, hogy szigorúan fognak eljárni a rendbontókkal szemben.

2023. május 06. 13:07
null

A rendőrség letartóztatta a monarchia-ellenes Republic mozgalom tagjait, akik „Nem az én királyom” feliratú plakátokkal tüntettek a királyság ellen.

A Republic kampánycsoport közölte, hogy vezetőjüket, Graham Smith-t, valamint további öt tagjukat letartóztatta, és több száz plakátjukat lefoglalta a londoni rendőrség. A közösségi médiában több videót osztottak meg, amelyeken látszik, ahogy a rendőrök megbilincselik, és egy várakozó rendőrautóhoz kísérik a sárga ruhás tüntetőket.

Alig egy órával később a Republic újabb bejegyzést osztott meg Twitteren a Trafalgar téri tüntetésről, ahol az emberek azt skandálták, hogy „Nem az én királyom”, és azt, hogy „Nem fogunk elhallgatni”. A posztban pedig azt kérdezték: „Ez a demokrácia? A #NotMyKing tüntetés szervezőit letartóztatták – a rendőrség pedig nem ad rá magyarázatot” – közölte a csoport. „Ennyit a békés tiltakozáshoz való jogról” – teszik hozzá.

A fővárosi rendőrség még szerdán bejelentette, hogy a koronázás idején nagyon szigorúan fognak eljárni a tüntetőkkel szemben, és „gyors intézkedésekre” lehet majd számítani.

Nyitókép: Twitter

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
patópál
2023. május 06. 23:00
A teherautónyi transzparenst vajon ki finanszírozta? Ez az egyetlen lényeges kérdés.
Csubszi
2023. május 06. 20:16
Nyomentumos hülyegyerekek ott is! Ki a fenének köszönhetik a britek országukat, ha nem a királyi családnak?
Kristály
2023. május 06. 16:20
Koronázzuk meg Orbán Viktort és hozzáférünk a romboló szándéku tüntetőkhőz. Ha korona kell a csendhez és békéhez hát legyen korona.
Akitlosz
2023. május 06. 15:57
Mert köztársaságban egy kinevezett akárki az ő elnökük lenne? Magyarországon köztársaság van, de mégis tilos választani, úgyhogy előbbre semmivel sem lett a nép a (poszt)bolsevista köztársasággal, mint a Szent Korona eszmére alapuló királysággal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!