Reagált az orosz külügy Nógrádi György NATO-s felvetésére

2023. május 17. 09:14

Marija Zaharova fel van háborodva.

2023. május 17. 09:14
null

Marija Zaharova, orosz külügyminisztériumi szóvivő kommentálta Nógrádi György, a magyar biztonságpolitikai szakértő megjegyzéseit – az erről szóló, Lenta orosz hírügynökségen megjelent orosz hír megfogalmazásában: „fenyegetését” , miszerint Nógrádi „kezdeményezi” az észak-atlanti szövetség szerződésének 5. cikkelyét, amely kimondja, hogy egy NATO-tagállam elleni támadás az összes NATO-tagállam elleni támadásnak minősül, és valamennyi tagállamot válaszlépésre készteti. (Nógrádi György nyilván nem tudja kezdeményezni a NATO akcióba lépését, ez téves orosz megfogalmazás - a szerk.)

A Lenta Hírügynökség szerint Zaharova emlékeztetett arra, hogy hasonló támadás több NATO-ország ellen már történt, amikor az Északi Áramlat gázvezeték megsemmisült.

„És semmi. A NATO-országok csak felemelték a kezüket, és úgy tettek, mintha ez lenne a helyzet. Ráadásul hat hónappal azelőtt, hogy ez megtörtént, az egyik NATO-ország (az USA) elnöke megígérte, hogy megsemmisíti ezt a polgári infrastruktúrát. És szintén semmi” – jegyezte meg.

Zaharova az északatlanti szövetség Kijevet ért fenyegetéseit is ahhoz hasonlította, mintha egy sünt próbálnának „vadbogyókkal és gombákkal megijeszteni”.

Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. május 18. 01:13
Ezek csak üres provokációk, azt akarják elérni, hogy Magyarország valami hibát kövessen el, hogy keményebben fel lehessen lépni ellene. STRATÉGIAI NYUGALOM KELL, AHOGY ORBÁN MEGMONDTA. Amivel fenyegetnek, az ugyanis senkinek sem érdeke, rajtunk kívül sem. Nem kell idegeskedni, mert akkor követ el az ember hibákat. Hadd öljék egymást, ha akarják, valamikor úgy is vége lesz. A lényeg, hogy ne keveredjünk bele. A magyar érdekeket kell megvédeni, de csendben szép nyugodtan. Nem kell belemenni a pofozkodásba.
nempolitizálok
2023. május 17. 18:07
Jó fotó ez Zakharováról. Mondjuk, oylan 10 éve még jobban nézett ki.
LancelotDuLac
2023. május 17. 16:43
"A NATO-országok csak felemelték a kezüket, és úgy tettek, mintha ez lenne a helyzet. Ráadásul hat hónappal azelőtt, hogy ez megtörtént, az egyik NATO-ország (az USA) elnöke megígérte, hogy megsemmisíti ezt a polgári infrastruktúrát. És szintén semmi” – jegyezte meg." A gané orosz pedig felrúgta a nemzetközi szerződéseket, megtámadta Ukrajnát, népirtásba kezdett gyerekgyilkosságokba, gyerekrablásokba.
Vikijo
2023. május 17. 14:36
A magyar tradicionálisan kelekótya politizálás miatt most is mi lehetünk a konfliktus egyetlen vesztesei mint már sokszor. Ausztria szintén nem küld fegyvereket és nincs ilyen verbális háborúban a világgal. Ha még nem késő, háborús cenzúrát kell bevezetni Ukrajna ügyében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!