Biden gratulált Károly királynak és Kamilla királynőnek

2023. május 06. 17:50

Az elnök nem vett részt az eseményen, helyette a First Lady vezette az amerikai delegációt.

2023. május 06. 17:50
null

Joe Biden is gratulált III. Károly királynak és Camilla királynőnek megkoronázásuk alkalmából, és örömét fejezte ki, hogy Jill Biden is jelen lehetett a ceremónián – írja a The Hill.

Gratulálok III. Károly királynak és Camilla királynőnek a koronázásuk alkalmából. Az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság közötti tartós barátság erő forrása mindkét nép számára. Büszke vagyok arra, hogy a First Lady képviseli az Egyesült Államokat ezen a történelmi eseményen” – posztolta Biden a Twitteren.

 

 

Ahogy azt korábban már megírtuk a Mandineren, az elnök nem vett részt az eseményen, mivel az amerikai elnökök hagyományosan nem vesznek részt a brit uralkodók koronázásán. Helyette a mindenkori First Lady vezeti az amerikai delegációt.

Megtiszteltetés számomra, hogy képviselhetem az Egyesült Államokat ezen a történelmi pillanaton, és én is ünnepelhetem az országaink közötti különleges kapcsolatot” – írta Jill Biden Instagram-bejegyzésében, amikor megérkezett az országba. Nem sokkal érkezése után egyébként találkozott Kate-tel, a walesi hercegnővel és az ukrán First Ladyvel, Olena Zelenskával is.

Az elnök a múlt hónapban beszélt Károllyal, hogy gratuláljon neki a közelgő koronázáshoz,

hangsúlyozta: személyesen is szeretne találkozni a királlyal egy jövőbeni időpontban.

 

 

 

Nyitókép: Jim WATSON / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. május 07. 10:51
Ritka, hogy valakit meghivjanak aki legyözte öket. Függetlenségi háboruban. De most a brexittel nagy szolgálatott tettek nekik. A nemzetközösség is jól jön, felhsználható az amerikaiaknak. Ne sikkadjunk el afelett, hogy a zenebohóc neje királyi fenséggé vált. De facto. Még ha de jure nem is.
krampus
2023. május 07. 04:17
Gratulalt Karolynak es Diananak hazassaguk alkalmabol.
Gyugyesz
2023. május 06. 22:53
Biden: - Gratulálok! Királyok vagytok!
Dunhill67
2023. május 06. 22:15
"Biden gratulált Károly királynak és Kamilla királynőnek"...és ez tutti biztos...mármint,hogy gratulált és nekik?...nem vennék rá mérget:-DD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!