Ezért látták többen az ukrán zászlót a Westminsteri apátságban

2023. május 06. 16:20

Többeknek feltűnt, hogy a koronázás alatt egy hatalmas, az ukrán zászlóra hasonlító kék-sárga szőnyeg díszítette az apátsági templom padlóját.

2023. május 06. 16:20
null

A királyi palota „szerencsés véletlennek” nevezte, hogy a Westminsteri apátság padlóját díszítő lepel mintázata megegyezik az ukrán zászló színeivel. Állításuk szerint azért választották a sárga és a kék színeket, hogy azok ellensúlyozzák a király és a királyné ruhájának a színét – írja a Telegraph.

Ennek ellenére többen is lelkesedésüket fejezték ki, amikor meglátták az ukrán zászlóra emlékeztető díszletet.

Hamish de Bretton-Gordon, a NATO egykori parancsnoka Twitteren azt írta, hogy az ukrán zászló jelen volt „a Westminster-apátság szívében”, és ezt a kijelentést egy, a szőnyegről készült képpel illusztrálta. A bejegyzésre reagálva Kira Rudik ukrán parlamenti képviselő azt írta, hogy „a Károly király megkoronázása alkalmából a westminsteri apátságban leterített ukrán zászló” inspirálta őt.  

Charlie Proctor, a Royal Central főszerkesztője is felfigyelt a sárga-kék szőnyegekre, és ezt írta a Twitteren: „(Majdnem) Ukrajna zászlaja a westminsteri apátságban.”

A koronázáson többen is sárga vagy kék ruhában jelentek meg, amivel Ukrajna iránti együttérzésükre utalhattak. Többek  között Jill Biden, amerikai first lady is, aki ő maga kék, lánya pedig sárga ruhát viselt.

Forrás: Andrew Matthews / POOL / AFP
Forrás: Andrew Matthews / POOL / AFP

Nyitókép: Andrew Matthews / POOL / AFP

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vero1_
2023. május 07. 09:26
London tele van ukrán és szivárvány zászlókkal. Kozepuletek, csehók, akárhol előfordulgat. Aki ott jár manapság láthatja. Full gáz, hogy a koronazasra is begyömöszölik a propagandát.
5m007h 0p3ra70r
2023. május 07. 08:22
Tegnap egy mosdatlan büdös részeg hajléktalan testének zúzódásai kék-sárga színekben 'pompáztak'. Micsoda "inspiráló" "szerencsés véletlen"!
ZagerEvans2525
2023. május 06. 20:32
Az amerikai zászló pedig: Árpád sávos mezőben most 50 csillag. Igen, az alapító atyák még (legalábbis jellemzően) normáéisak voltak. Csakhát azóta eltelt csaknem negyed évezred.. Ráadásul most sem lábtörlő az Árpádsávos zászló. Majd ha a blm, vagy/és a woke, esetleg az lmbtq.... eljut a felismerésig. Tényleg eltelt közel 1/4X1 000 év.
Medici
2023. május 06. 19:48
Vilmos herceg ejtve, az új trónörökös Kijev és Minden Ukránok fejedelme I. Volodimir.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!