Felrobbantották egy orosz író autóját, a külügyminisztérium szerint Washingtont és a NATO-t terheli a felelősség

2023. május 06. 13:45

Zahar Prilepin súlyos sérüléseket szenvedett, a sofőrje meghalt.

2023. május 06. 13:45
null

Pokolgépes robbantásban autójában megsebesült szombaton Zahar Prilepin orosz író, sofőrje meghalt - közölték a helyi rendvédelmi szervek a TASZSZ orosz hírügynökséggel. Megerősítette a bejelentést az orosz belügyminisztérium is. A közlések szerint az önmagát hazafiasként pozicionáló írók csoportjához tartozó Prilepin ellen Nyizsnyij Novgorodban, Moszkvától 400 kilométerre keletre követtek el merényletet. A mentőszolgálat beszámolója szerint a robbanószerkezetet Prilepin autójának aljára erősítették.

A jármű a robbanáskor a levegőbe repült. A 47 éves író súlyosan megsebesült, de eszméleténél van.    

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője Telegram-bejegyzésben reagált a robbantásra, és úgy vélte, azért nyugati országokat - köztük az Egyesült Államokat és Nagy-Britanniát - terheli a felelősség.

Washington és a NATO egy újabb terrorista sejtet táplál, a kijevi rezsimet”

– írta a szóvivő.  Oroszország Ukrajna ellen indított háborújának támogatása miatt Prilepin 2022 februárja óta szerepel az EU szankciós listáján. 

A fegyveres konfliktus kezdete óta több háborúpárti orosz közéleti személyiség ellen is merényletet követtek el. Augusztusban a gépkocsijába rejtett pokolgép végzett Darja Dugina újságíróval, Alekszandr Dugin filozófus lányával Moszkva környékén egy autópályán, míg egy hónappal ezelőtt egy szentpétervári kávézóban történt robbanás, ahol 32 ember megsebesült, és életét vesztette Vladlen Tatarszkij orosz haditudósító és blogger.

(MTI)

Nyitókép: Wikipedia

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ebihal
2023. május 07. 00:02
A lánya is vele volt, csodálatos szerencse folytán hamarabb kiszállt a kocsiból. Alja terroristák. Századok óta ugyanazok a módszerek, ugyanaz a szellemi háttér. Kis színes: Rjabkov, Lavrov helyettese azt mondta, mindent elkövetnek az USA-Oroszország konfliktus elkerülésére. Ami azt jelenti, hogy van konfliktus, csak meg nem fajult nyílt összecsapássá. Eddig is tudtuk, de másképp hangzik, mikor a hivatal állítja.
FeketeFehér
2023. május 06. 23:41
Azért azt gyanítom, hogy az orosz írók 99,5%-nak nincs sofőrje. És ez azt vetíti előre, hogy ezt az embert nem az "orosz írósága" miatt robbantották fel. A kérdés az, hogy miért.
LancelotDuLac
2023. május 06. 19:29
"Felrobbantották egy orosz író autóját," Az oroszok voltak!! öreg komcsi trükk, másra kenni. mint a gázvezeték robbantás, vagy a Kreml elleni dróntámadás XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD korábban keljetek fel köcsögök!
18.0 fok
2023. május 06. 17:34
putyin láncos kutyája. nem lett volna kár érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!