Hollandia „bekeményít”: már nem lehet büntetlenül füvezni Amszterdam piros lámpás negyedében

2023. május 26. 11:51

A város első női polgármestere ígéretet tett arra is, hogy javítja a szexmunkások körülményeit.

2023. május 26. 11:51
null

Csütörtökön életbe lépett a marihuána szívásának tilalma Amszterdam piroslámpás negyedének utcáin – számolt be a Reuters. A lap szerint ez része a város első női polgármestere által a terület megtisztítására tett intézkedéssorozatnak.

Akit a tilalom megszegésén kapnak, 100 eurós bírságot kockáztat.

A város polgármestere, Femke Halsema ígéretet tett arra, hogy javítja a szexmunkások körülményeit, és csökkenti a bűnözést, valamint a túlzott drog- és alkoholfogyasztást. A cikk szerint a kerületben és a város más részein a marihuánát és hasist árusító kávézók teraszain és a belterületen továbbra is lehet majd dohányozni. A kis mennyiségű marihuána személyes használatát a hatóságok Hollandiában tolerálják.

Nyitókép: PREVOST Vincent / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dunhill67
2023. május 26. 16:48
hetes cikkelyt nekik...hol van itt a jogállamiság?...miért nincsen meg a joguk hozzá,hogy önként pusztuljanak el túladagolásban....hallatlan
vastaps
2023. május 26. 15:18
...hirtelen lessz egy csomo csunya-kurva.
fatman
2023. május 26. 13:29
hol itt a jogállamiság? emberi jogok? köcsögök! :)))
Zsolakomarom
2023. május 26. 13:27
Pragaban akarhol is lehet. Igaz, nem legalis, csak senki nem foglalkozik vele. Van is 2x annyi turista, mint Bp-en. Hogy ez jo vagy nem jo, azt ratok bizom, de Praga nagyon rendbe van teve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!