Politico a brüsszeli korrupciós botrányról: az EP balosai most a Néppárton röhögnek

2023. április 06. 10:40

Visszafelé sült el az EU-s szocialistákra való mutogatás a brüsszeli korrupciós botrány ügyében: most a balosok röhögnek a Néppárton.

2023. április 06. 10:40
null

Az Európai Parlament szocialistái szerint most visszaüt, hogy az Európai Néppárt a brüsszeli korrupciós botrányban pellengérre állította őket – írja a Politico.

Mint írtuk: a belga rendőrség kedden razziát tartott az Európai Néppárt (EPP) brüsszeli székházában. A német média arról számolt be, hogy a vizsgálat nem a párt vagy annak jelenlegi munkatársai ellen irányul, hanem Mario Voigt, a CDU türingiai vezetője ellen, akit korrupcióval és vesztegetéssel gyanúsítanak.

Mario Voigt 2019-ben Manfred Weber EPP-elnök digitális kampánymenedzsere volt, most pedig a CDU vezetője a németországi Türingia tartományában. A német média jelentései szerint a hatóságok azt vizsgálják, a 2019-es digitális kampányban miként jutott szerződéshez egy türingiai német cég.

Mint ismeretes, decemberben robbant a brüsszeli korrupciós botrány (Katargate-ügy), amiben az európai szocialisták vezető politikusa, Eva Kaili, valamint a vele kapcsolatban lévő más baloldali politikusok és közélet körül mozgó civilek voltak érintettek súlyos korrupciós vádakban.

Az azóta is tartó ügy fejleményei megrázták az európai szocialistákat – ám az Európai Néppárt mintha nem repült volna rá nagyon az ügyre, a szocialistákat támadva.

Azért megeresztettek pár ambiciózus mondatot. Thanasis Bakolas pártfőnök például „szocialista problémának” nevezte a brüsszeli Katargate-et.

– mondta a Politicónak egy neve elhallgatását kérő szocialista.

Egy néppárti forrás viszont azt nyilatkozta a lapnak, hogy szerinte nem lesz következménye a nyomozásnak a Néppártban, mivel ez egy helyi német ügy, ami egy embert érint.

Udo Bullmann német szociáldemokrata viszont azt írta a lap kérdésére, hogy az Európai Néppártnak szerinte tisztáznia kellene, hogy mi folyik itt.

Nyitókép: AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2023. április 06. 15:26
Az eu úgy rohadt ahogy van, a gerinctelen buta politikusaival.
pesszimista
2023. április 06. 13:44
Csak nehogy röhögő görcsöt kapjanak, ez a banda jól el szórakozik egymással, miközben a hajójuk folyamatosan süllyed.
vip era
2023. április 06. 13:24
Egymáson röhögnek a tetvek,Európa még normális lakosai meg sírhatnak miattuk. Egy könnycseppet nem ejtenék ha már holnap pusztulnának.
Szürke Testvérek
2023. április 06. 13:21
Röhöghetnek is mindkét oldalon! Az egész EP kész röhej, Brüsszellel együtt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!