Az Egyesült Államok szerint az ENSZ-főtitkára túlságosan megengedő Oroszországgal

2023. április 13. 10:31

Ez akkor történt meg, amikor António Guterres újratárgyalta a fekete-tengeri gabonaegyezményt.

2023. április 13. 10:31
null

Az Egyesült Államok úgy véli, hogy az ENSZ-főtitkára túlságosan is hajlandó alkalmazkodni az orosz érdekekhez – derül ki az interneten kiszivárgott titkos dokumentumokból. Az akták arra utalnak, hogy Washington szorosan figyeli António Guterrest – írta meg a BBC.

Kiderült, hogy több dokumentum Guterres, valamint a helyettese magánjellegű beszélgetését tartalmazza.

Az amerikai kormány szerint az ENSZ-főtitkára akkor meg túlságosan megengedő az oroszokkal szemben,

amikor újratárgyalta a fekete-tengeri gabonaegyezményt. Az iratokból kiderült, hogy az António Guterres annyira szerette volna megőrizni az alkut, hogy hajlandó volt Oroszország érdekeit is figyelembe venni.

Az ENSZ-tisztviselők felháborodtak azon, hogy a világ vezető diplomatáját elnéző viselkedéssel vádolják Moszkvával szemben.

***

***

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miazhogynagyonis
2023. április 13. 14:28
Mostanság úgy hiszem, az USA a Szut másolja. Most tartanak a Csernyenkó fejezetnél. Vigyázat! Utána Gorbacsov jött, majd a széthullás.
nemecsekerno_007
2023. április 13. 14:15
Az USA kezd elszabadult hajóágyú lenni.
Rizsa
2023. április 13. 11:53
Annak idején Hitler az év embere lett. Egyik fő támogatója Henri Ford volt .Aztán hirtelen magára maradt . Na ez van Zselével. Ebben az a szörnyű , hogy ha kihatrálnak mögüle . Pár év múlva úgy tesznek mint ha ott se lettek volna.
Brandon the great Negro
2023. április 13. 11:44
Mert az ENSZ ugye nem az USA fiókszervezete. Ugye nem?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!