Orban pert nyert a román kormány ellen

2023. március 17. 22:10

A Jobboldal Ereje nevű szervezet azért fordult a bírósághoz, mert a kormány elfelejtett időközi helyhatósági választásokat kiírni.

2023. március 17. 22:10
null

Ludovic Orban volt liberális pártelnök és exkormányfő új zsebpártocskája már eredményt is képes felmutatni, az alakulat ugyanis pert nyert a kormány ellen – írta meg pénteken a Főtér.

A lap megtudta, hogy a Jobboldal Ereje nevű szervezet azért fordult a bírósághoz, mert

a kormány elfelejtett időközi helyhatósági választásokat kiírni azokon a településeken, ahol megüresedett a polgármesteri szék

vagy feloszlatták a helyi tanácsot.

Bár a törvény azt mondja, ilyen esetekben 90 napon belül le kell bonyolítani a voksolást, az Állandó Választási Hatóság már októberben jelezte, 51 településen kellene időközi választásokat tartani. Ma kiderült, a bukaresti ítélőtábla alapfokon arra kötelezte a kormányt, hogy pótolja be a mulasztást.

Nyitókép: A román alkotmánybíróság hivatalos honlapja.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. március 18. 11:29
"Orbán pert nyert a román kormány ellen" Miért, kevesebbet vagy többet lopott, mint a románok?
MyOp
2023. március 18. 10:06
Bezzegrománia.
olajfa1
2023. március 18. 08:44
A "példaadó" "romániai demokrácia" már csak ilyen!...
Gyugyesz
2023. március 18. 07:02
Tehát: Orban pert nyert a román kormány ellen, És nem: Orban pert nyert a roman kormany ellen. Az idejáró férgek kedvéért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!