Visszafogadná-e magyar színekben versenyezni a Liu fivéreket?

2023. március 03. 19:29

A sportolók nem indulnak kínai színekben a jövő heti szöuli vébén, egy „adminisztrációs hiba” miatt.

2023. március 03. 19:29
null

Mint ahogy azt a Mandiner is megírta, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang kínai bemutatkozása tovább várat magára, a magyar színekben olimpiai bajnoki címeket szerző testvérpár kihagyja a jövő heti dél-koreai rövid pályás gyorskorcsolya-világbajnokságot is.

Burján Csaba, aki Liuékkal együtt lett 2018-ban olimpiai bajnok a váltó tagjaként, így nyilatkozott az eset kapcsán: „Beszéltem velük, és Shaolin már ott is lehetne a vb-n, de azt mesélte, hogy

Úgyhogy ez az oka annak, hogy továbbra is várni kell a bemutatkozásra. Számukra ráadásul ezzel véget is ért a szezon”.

Felmerül a kérdés, ön visszafogadná-e magyar színekben versenyezni a Liu fivéreket?

Nyitókép: Mandiner/Mátrai Dávid

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Papa68
2023. március 08. 08:58
Hazaárulók tehát NEM! mi lenne ha visszafogadás után ismét visszamennének Kínába?
cinkegolyó
2023. március 05. 15:46
"Ott a haza, hol a haszon". Úgyhogy NEM.
NZoltán
2023. március 04. 12:42
A Liu fivérekkel az a baj, hogy ők nem szimplán sportkunbot váltottak, nem szimplán csak idéglenesen elmentek egy másik országba szerencsét próbálni, ami nem ritka a sportolók esetében, hanem ők hazát, állampolgárságot is váltottak. Ha csak sportklubot váltottak volna, bármikor visszajöhetnének egy adott klub színeiben, de a címeres nemzeti mezt az aki arról önként lemondott állampolgárságáról, soha többé nem veheti fel. Ők nem kettős állampolgárok lettek, hanem a magyart dobták a kínai állampolgárságért. Lelkük rajta. Ezt csak egyszer lehet megtenni.
pbetti87
2023. március 04. 12:39
Azt meg már nem is említve, hogy minimum az olimpia óta hazudtak szerintem. Ez nem egyik pillanatról a másikra döntés volt, ahogy azt próbálták abban a gyenge magyarázkodós interjúban előadni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!