Prigozsin szerint Putyin összeesküdött ellene

2023. március 17. 07:38

A Háborús Tanulmányok Intézete szerint azonban ezzel csak a katonai sikertelenségét akarja palástolni a Wagner-vezér.

2023. március 17. 07:38
null

Háborús Tanulmányok Intézetének (ISW) csütörtöki írása szerint a Wagner-csoport finanszírozója, Jevgenyij Prigozsin azt állította: sajtóértesülést kapott, amely leleplezi a Vlagyimir Putyin orosz elnök és Nyikolaj Patrusev orosz biztonsági tanácsi titkár által irányított összeesküvést, amelynek célja a Wagner-csoport aláásása és „semlegesítése”.

Tanulmány: Prigozsin egy kitalált forgatókönyvet vízionál

Az ISW szerint azonban nincsenek erre utaló bizonyítékok, így Prigozsin az állítólagos összeesküvést azért fabrikálhatta, hogy több „információs műveletet is előmozdítson” a Wagner csoport és a saját jó hírnevének megőrzése érdekében. A tanulmányban azt írják: Prigozsin Patrusevet hibáztatja a Wagner kudarcaiért, valamint egy kitalált forgatókönyvet vízionál,

amelyben a Wagner közvetlen fenyegetést jelent Oroszországra belföldön.

Úgy tűnik, hogy ez a lépés Prigozsin orosz katonai intézményrendszer elleni kampányának következő fejezete, és Patrushev lehet Prigozsin következő célpontja az orosz védelmi minisztérium és vezérkar elleni összehangolt támadásai után – olvasható a tanulmányban.

Nyitókép: YouTube

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NERbot
2023. március 17. 13:36
Kezdettől fogva látszott, hogy ez a Wagner a CIA egyik trükkje, amivel megpróbálja meggyengíteni Oroszországot. Nem jött be.
Reszelő Aladár
2023. március 17. 11:10
Azért a történelem során a legtöbb magánhadsereg, ha nem tudta hol a helye, akkor hullazsákban végezte. Fel kell ismerni, hogy egy állam vezetője mindig az állam hadserege mellé és nem a privát zsodosok mellé fog állni ha konfliktus támadna köztük. Márpedig a Wagner minél sikeresebb, annál sikertelenebbnek tűnik majd a hadsereg mellettük, annál több irigye lesz és a kremlinológiában ez akár az életét is jelentheti az illetőnek.
-Zsolt-
2023. március 17. 10:12
A nyugat majd kér egy kávét, amikor ezek egymást górálják ki az ablakon, ahogyan szorul a hurok. 🤣🤣🤣
barkasfarkas
2023. március 17. 10:02
Itt minden pofon jó helyre megy. Nehéz eldönteni, hogy Putyin vagy Prigozsin az ellenszenvesebb figura. És akkor még Kadirov meg Medvegyev be sem nevezett a versenybe. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!