Fehér Ház: A Wagner-csoport pokoli veszteségeket szenved el a fronton

2023. február 18. 07:27

Az USA becslései szerint a zsoldoshadseregnek már bő harmincezres nagyságrendű az embervesztesége.

2023. február 18. 07:27
null

A Wagner-csoport hónapok óta keményen kiveszi a részét a kelet-ukrán fronton zajló harcokból: az orosz magánhadsereg tagjai hajtják végre jelenleg is a Bahmut elleni offenzívát, amely a híradások szerint hamarosan sikerrel zárulhat a részükről. Ennek ellenére olyan amerikai információk láttak napvilágot ki, melyek szerint súlyos veszteségek vannak a zsoldosok körében.

A Fehér Ház pénteken jelentette be, hogy a Wagner már több mint harmincezer embert veszthetett el a harcok során. Washington szerint nem véletlen az, hogy bő fél éve már nagy számban toboroznak elítélteket zsoldosnak, akikkel megegyeznek, hogy egy bizonyos szolgálati idő után amnesztiát kapnak. Amerikai információk szerint az elesett Wagner-harcosok 90 százalékát teszik ki az elítéltek.

 

***

Nyitókép: Olga MALTSEVA / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dglaj
2023. február 18. 14:04
500 ezer ukrán halott az amarikai volt CIA-s szerint... https://index.hu/kulfold/2023/02/17/haboru-oroszorszag-ukrajna-james-g-rickards-cia-tanacsado-osszeomlas-usa-beavatkozas/ https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20230217-szornyu-vegjatekra-szamit-ukrajnaban-a-cia-volt-tanacsadoja
beobachter1
2023. február 18. 13:43
Már meg nem mondom, hogy melyik portálra került fel az a fénykép, ahol Bahmutnál ork hullahegyek voltak láthatók. Még arra sincs idejük, hogy összeszedjék őket.
putyliorkok
2023. február 18. 12:44
Oszlóba mentek a zenés ork nácik! Pusztuljon az összes ruszki féreg, ennyit tud a patkány kágébés szaros bűnözőket golyófogónak.
putyliorkok
2023. február 18. 12:42
Hvg.hu: Schadl egy alvilági figurát hívott a gazdájának Egy keszthelyi autólopás ügyében került először börtönbe R. Róbert, a Völner Pál volt igazságügyi miniszterhelyettes és Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökének nevéhez fűzhető korrupciós ügy vádlottja, akinek múltjáról érdekes részletek jutottak a Hvg.hu birtokába. A portál cikke szerint a Schadl által gazdámnak nevezett R. Róbertet először akkor ítélték el, amikor 1997-ben, társaival Keszthelyen elloptak egy Mercedest, majd a lebukásuk után kiderült, hogy egy alföldi autós bűnözői hálózathoz tartoznak, R.-nek később nem véletlenül lett vagyonkiraly.fontos@-kezdetű emailcíme. R. Róbertet 2019-ben jogerősen elítélték sikkasztásért is, és bár egyéves börtönbüntetését három év próbaidőre felfüggesztették, a mostani üggyel kapcsolatos, 2021 novemberi őrizetbe vétele előtt rendkívül kreatív bűncselekményt követhetett el. Elhitette a Schadl-ügy egyik vádlottjával, S. Etelkával, hogy rövid időre Ukrajnába utazik. Ezután megkérte egy ismerősét, hogy keresse meg a nőt, és mondja azt, hogy R. Róbertet csecsenek tartják fogva Ukrajnában, és csak 200 ezer dollár váltságdíj ellenében engedik el. S. Etelka elhitte a fentieket, 70 millió forintot dollárra váltott, majd R. Róbert ismerősével Nyíregyházára ment, ahol átadta a teljes összeget egy ismeretlennek, akitől a pénz R. Róberthez került.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!