Peter Pellegrini: Ukrajna akkor kaphat vadászgépeket, ha ezt több NATO-tagállam is támogatja

2023. február 12. 14:08

Vitapartnere, Eduard Heger (OĽaNO) úgy reagált, mindezt nem lehet a NATO-val egyeztetni, mivel ezáltal a NATO-tagállamokat is belerángatnák a háborúba.

2023. február 12. 14:08
null

Peter Pellegrini (Hlas) a Markíza vasárnapi vitaműsorában azt mondta, nem szeretné, ha a megbízott kormányfő „úttörő” lenne a vadászgépek Ukrajnának való szállításában, mivel szerinte ezzel veszélyeztetheti Szlovákia biztonságát – számolt be az Újszó.

– Akárhogy is legyen, továbbra is tudunk segíteni, de a vadászgépek rendkívül kifinomult harci rendszerek, és a NATO-partnereinkkel együtt kell eljárnunk. A lengyel elnök és a német külügyminiszter is azt mondta, hogy az országok közötti koordinációra van szükség – jelentette ki a Hlas elnöke.

Vitapartnere, Eduard Heger (OĽaNO) úgy reagált: mindezt nem lehet a NATO-val egyeztetni, mivel ezáltal

a NATO-tagállamokat is belerángatnák a háborúba.

– Minden támogatás az egyes országok önálló döntése. Mellettem ült a lett miniszterelnök, aki azt mondta Zelenszkijnek, hogy ha lennének vadászrepülőgépeink, azonnal biztosítanánk őket. A cseh miniszterelnök azt mondta, ürítsük ki a raktárakat, hogy segítsünk Ukrajnának – tette hozzá Heger.

 

***

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2023. február 13. 20:09
"Szlovákia" Az meg mi...??? Egy átmeneti állapot... :)))))
Frakk a macskák réme
2023. február 13. 09:02
Egyre kevesebben állnak ki Ukrajna mellett...
stug
2023. február 12. 17:14
Ki vezetné a gépeket? A tankok bevethetőségét valamikorra jövőre saccolják.
Odone Ricci
2023. február 12. 16:18
Akárcsak Mozart Don Giovanni vagy ha tetszik Don Juan operájában : "Vorrei e non vorrei, mi trema un poco il cor... English (I' d like to, but yet I would not. My heart tremles a little.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!