„Nem konzekvenciát (vonnánk), hanem szíjat a hátadról, ha erre vezetne utad” – így reagált a Mérce Horthy-cikkére egy erdélyi politikus

2023. február 24. 01:53

Lukács Botondot, az Erdélyi Vitézi Rend tagját, RMDSZ-es politikust a jelek szerint sikerült erősen felbosszantani.

2023. február 24. 01:53
null

„Horthy visszalovagolna Erdélybe. Nem kéne hagyni!” címmel jelent meg a napokban Kulcsár Árpád cikke a Mérce oldalán. Kulcsár az írásában „azt fejtegette, hogy miért tartja a kisebbségben élő romániai magyarok számára nemkívánatosnak, sőt, veszélyesnek a terjedőben levő erdélyi Horthy-kultuszt”.

A Transtelex szerint a szerző egy kézdivásárhelyi megemlékezésből indult ki, amelyet az Erdélyi Vitézi Rend szervezett egy Horthy-domborműnél. A Mérce szerzője a cikket a következő kísérőszöveggel osztotta meg a Facebook-oldalán: „Meglepő, hogy senki nem von le konzekvenciát arról, hogy Székelyföldön vitézek (sic!) Horthy-plaketteket avatgatnak”.

Erre reagált a bejegyzés alatt kommentben Lukács Botond, a vitézi rend tagja, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) lemhényi (Kovászna megyei) önkormányzati képviselője.

Lukács úgy fogalmazott: „Ami azt illeti, én vonok, nagyon is, de nem az Erdélyben tartott meglékezésről, hanem rólad …… és vannak itt páran akik vonnának le rólad,

Az említett bejegyzést és a képviselő kommentjét alább tekinthetik meg:

Fotó: Képernyőfotó
Fotó: Képernyőfotó

A Transtelex kereste az érintett feleket, és idézte Kulcsár Árpádot, aki elmondta, hogy Lukács Botond írt neki privát üzenetet is, „sejtése szerint annak hatására, hogy többen is jelezték a kommentje alatt, hogy az fenyegetésnek és erőszakra való felbujtásnak minősül”.

 

Nyitókép illusztráció. Fotó: Nyitófotó: Mandiner-archívum

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2023. február 24. 14:05
Nem , Nem , Soha .
ericco
2023. február 24. 13:00
A cikk tartalmatol fuggetlenul, aki a diszkurzusba eroszakot csempesz be, az automatikusan erkolcsileg vesztes lesz. Ervelhetett volna azzal is, hogy nekik miert fontos a Horthy, mint tortenelmi szemely, de valamiert megis a fenyegetodzest valasztotta. Talan a kognitiv disszonancia miatt, ami nem keves esetben jar egyutt Horthy szemelyevel.
The Loner
2023. február 24. 08:44
te vagy a legnagyobb, legundorítóbb, leggusztustalanabb, legbüdösebb patkány aki a Mandin valaha "kommentet " irt.
Xplorator
2023. február 24. 08:20
S vonnátok É ti ES a hátárúl szíjat? (Én igen! Nagyon ES)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!