Horrorbaleset történt Ausztriában, három magyar ember életét vesztette

2023. február 25. 22:32

Salzburg közelében összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi.

2023. február 25. 22:32
null

Szombat reggel Salzburg közelében összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi. Két ember a baleset helyszínén életét vesztette, egy másik röviddel később a kórházban belehalt sérüléseibe – tájékoztatott a hírről szombaton a Salzburg 24.

A lap értesülései szerint egy 25 éves magyar sofőr a B164-es úton Leogang felé haladt autójával,

a járműben egy 29 és egy 36 éves magyar nő ült.

A havas úton a sofőr ismeretlen okokból elvesztette uralmát a jármű felett, és frontálisan ütközött egy szembejövő autóbusszal.

A lap hozzátette, hogy az 51 éves helyi buszsofőr megpróbált kitérni, de nem tudta megakadályozni az ütközést. A személygépkocsiban az utasok beszorultak a járműbe, őket a tűzoltóknak kellett kimenteniük. A baleset idején a buszon azonban nem tartózkodtak utasok.

A tragédia utáni felvételt itt tudják megtekinteni:

Nyitókép: A videóból kivágott jelenet

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsolti123
2023. február 27. 02:08
Újabb baleset arrafelé Schladming 1 halott 7 súlyos sebesül , busz lezuhant https://www.sn.at/panorama/oesterreich/ein-toter-und-viele-verletzte-bei-busabsturz-in-schladming-134616226
Bell & Sebastian
2023. február 26. 16:28
Le kell engedni a gumikat 1,5 barra és kivenni az ABS biztosítékát, ha nem lehet kikapcsolni. Mondom ezt egy piruett után, amit megfagyott vízátfolyáson sikerült bemutatni Bécs mellett, szerencsémre vasárnap délután, amikor pont nem jött semmi szemből. Fiatal lánykoromban kétszer jártam pórul, tükörjégen négykerekes diesel ARO -val, majd négykerekes Defenderrel, szúz hóban, mindezek után vén hülyeként egy elsőkerekes miniegyterűvel csúsztam egy Dusteres parasztbácsinak, aki már túl volt a reggeli dioptria beállításon. Mindben a hó volt közös és váratlan külső körülmények meg a "fejlett technika", amelyek összességében megállították a tudományt. Kereket laposra leereszt, fékerőelosztó okosságok kikapcs und langsam spazieren, mást nem tudok tanácsolni. Ha a látótávolság nulla, öngyilkos küldetés a vezetés az aszfalt fölött 20 centivel ülve. Valami nagy böszmével kicsit jobb, de az meg dülöngél a szélben, amitől esetleges a tapadás. Lendületből átugrani a hótorlaszon meg rugótöréssel jár, egyáltalán nem olyan, mint a filmekben.
kafabatka
2023. február 26. 11:42
Sajnálom őket,részvétem a családnak! Utólag csak a jövőben megtörténő hasonló események prevenciója miatt szólok hozzá az események ismerete nélkül. Nem ismerjük a gumiabroncs márkáját,annak profilmélységét. Felteszem,téli abroncsokat használt. Jól látható,hogy a hóláncot nem tette fel a jármű vezetője. Nem ismerjük a sebességét sem. Fiatal volt a vezető,idehaza talán nem is vezetett havas körülmények között,Budapesten az utóbbi 10 éven belül semmiféleképp. Aki vett már részt vezetéstechnikai tréningen,az tudja,hogy csúszós pályán egy bizonyos sebességhatáron belül haladva uralható a jármű,azt meghaladva irányíthatatlanná válik. Ha kanyarról,kanyarodó útvonalról van szó,a helyes gondolat és eljárás az,ha lelassítunk a biztonságos kanyarodási sebességre. Ha lejtős útszakaszon haladunk,síkos felületen ne engedjük felgyorsulni a járművet ,mert a már említett biztonságos kanyarodási sebességre nem leszünk képesek visszalassítani. Ezeket a felismeréseket talán érdemes vezetéstechnikai pályán magunké tenni,mert az érzés a legfontosabb,amit következmények nélkül átélhet a jármű vezetője. Meg kell ijedni! Ám félve nem lehet vezetni,az ijedelem inkább biztonságos körülmények között következzen be. És ne legyünk önteltek,hibázhatunk. A balesetről készült jegyzőkönyvet a tanulság okán szívesen elolvasnám,hiszen a variáviós lehetőségek szinte végtelenek.
flesh ripper
2023. február 26. 09:16
A Jóisten nyugosztalja békében szegényeket, hozzátartozóiknak nyújtson vigasztalást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!