Hoppá: Amszterdam betiltja a kannabiszt a vöröslámpás negyedben

2023. február 11. 19:14

Cél, hogy javítsák az élhetőséget az ott lakók számára.

2023. február 11. 19:14
null

Hamarosan illegális lesz az utcán kannabiszt szívni Amszterdam vöröslámpás negyedében a város által bemutatott új szabályozás értelmében – számolt be a BBC. A törvények május közepétől lépnek életbe, és célja, hogy javítsák az élhetőséget a lakosok számára, akik régóta panaszkodnak a turisták által okozott zavarokra. A helyi média arról számolt be, hogy

szinte minden képviselő támogatta a lakosok zavarásának csökkentése érdekében hozott intézkedéseket.

A városi tanács csütörtökön azt is bejelentette, hogy az éttermeknek és bároknak pénteken és szombaton hajnali 2 órakor be kell zárniuk, és hajnali 1 óra után nem engednek be új látogatókat az óváros negyedébe.

A hatályos holland törvények értelmében a kábítószer birtoklása, előállítása és kereskedelme bűncselekménynek minősül. A hollandok azonban „toleranciapolitikát” folytatnak, amely szigorú feltételek mellett lehetővé teszi a kávézók számára a kannabisz árusítását. Az egyik ilyen feltétel az, hogy a kávézók nem okozhatnak kellemetlenséget.

Fotó: WLADIMIR BULGAR / SCIENCE PHOTO LI / WBU / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. február 12. 19:23
Az a jogállam, ahol vannak törvények, aztán azok bővülnek-szűkülnek, az emberek meg élik az életüket. És hol ezt csinálnak, hol azt, a törvény, rendelet meg le van sajnálva. Írhatnám szebben is..
Zsolakomarom
2023. február 12. 15:10
Pragaban minden jobb csehoban lehet fuvet szivni, es venni. Az utcan is szivja boldog boldogtalan, nem erdekel senkit
SyncBaer
2023. február 12. 11:00
Életem egyik legfelkavaróbb élménye a '90-es évek közepén történt velem, Amsterdamban. Barátainkkal napfényes időben sétáltunk a Dam térről a vasútállomás felé, nézegettük a szűk emeletes házak oromcsúcsán a kampókat, fotóztunk, azaz lerítt rólunk, hogy turisták vagyunk. Egyre több, borzalmas állapotú drogos jött oda hozzánk, belénk kapaszkodtak, sírtak, vagy csak ismételgették szavaikat, könyörgtek "csak egy gudenért". Ilyet addig nem láttunk, tapasztaltunk, bemenekültünk a legközelebbi kocsmába és hosszú percekig hatása alatt voltunk a történteknek. Később jártam az Angyalok városában, akkor már nem lepett meg, de ugyanolyan rosszul viseltem. Borzalmas, hogy az adott kultúrába nem tartozó drog, mivé tehet embereket.
Ben Jeremiah
2023. február 12. 09:16
"akik régóta panaszkodnak a turisták által okozott zavarokra" De akkor miért a kannabiszt tiltják be? Miért nem a turistákat? És ha a rendőrség eddig nem tudott fellépni a zavart okozó turisták ellen, miféle varázslat folytán tud majd fellépni ezután?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!