Amszterdam betiltja az utcai füvezést a piroslámpás negyedben

2023. február 10. 11:31

A szexmunkásoknak pedig hajnali 3-kor be kell zárniuk a boltot.

2023. február 10. 11:31
null

Hamarosan tilos lesz kannabiszt szívni az utcán Amszterdam vöröslámpás negyedében a város új szabályozása szerint – írta meg a BBC. A törvények május közepétől lépnek életbe, és célja, hogy javítsák a lakosok élhetőségét, akik már régóta panaszkodnak a turisták által okozott zavarokra.

A szexmunkásoknak hajnali 3-kor be kell zárniuk a szórakozóhelyeiket.

A helyi média arról számolt be, hogy szinte minden tanácsos támogatta a lakosok zavarásának csökkentése érdekében hozott intézkedéseket. A városi tanács csütörtökön azt is bejelentette, hogy az éttermeknek és bároknak pénteken és szombaton hajnali 2 órakor be kell zárniuk, és hajnali 1 óra után nem engednek be új látogatókat az óváros negyedébe.

Jelenleg csütörtöktől vasárnapig 16 óra után tilos az alkohol árusítása a vöröslámpás negyedben lévő üzletekben, italboltokban és kávézókban. Most a tanács arra fogja kérni az árusokat, hogy ebben az időszakban teljesen távolítsák el az alkoholt a kirakatokból, vagy rejtsék el azokat.

Amszterdamban a legtöbb közterületen tilos alkoholt fogyasztani

A holland főváros jól ismert kannabiszos kávézóiról, és évente turisták millióit vonzza. A helyiek azonban arra panaszkodtak, hogy ezek a helyek vonzzák az utcai dílereket, és hogy a kábítószer- és alkoholfogyasztás növeli a bűnözési rátát.

A hatályos holland törvények értelmében a kábítószer birtoklása, előállítása és kereskedelme bűncselekménynek minősül. A hollandok azonban „toleranciapolitikát” folytatnak, amely szigorú feltételek mellett lehetővé teszi a kávézók számára a kannabisz árusítását. Az egyik ilyen feltétel az, hogy a kávézók nem okozhatnak kellemetlenséget, és a kormány elrendelte, hogy ne vonzzák a külföldi kábítószer-fogyasztókat.

Az új törvények mellett az amszterdami tanács tavasszal „távolmaradási” kampányt indít, amely a fővárosba drog, alkohol és szex céljából utazó turistákat célozza meg.

Nyitókép: PREVOST Vincent / hemis.fr / hemis.fr / Hemis via AFP

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekrü
2023. február 10. 21:59
Már késő. Elég csak ránézni a hollandokra...
Odone Ricci
2023. február 10. 17:20
Borzalmas az a vörös negyed. Kelet-Európából is "dolgoznak" ott rabszolgasorban nők. Sőt magyar sexshop tulajdonosról is beszámolt egy BBC amszterdami dok. film. A Damm-téren pedig délutánonként a világ drogosai egyesülnek... Hajnalban szirénázó mentők viszik őket. Ez az "igazi" jogállam. Csinálj amit akarsz, ne törődj másokkal.
nakatomi
2023. február 10. 16:16
"hogy javítsák a lakosok ÉLHETŐSÉGÉT" Ez a mondat értelmetlen bár sejthető, hogy mire gondolt a költő. Vagy a városrész ÉLHETŐSÉGÉT, vagy a lakosok ÉLETMINŐSÉGÉT lehet javítani.
MZperXXL
2023. február 10. 14:22
Akinek nem tetszik, költözzön el! Hollandia nem jogállam???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!