Tombolnak az orosz katonai bloggerek a súlyos donyecki veszteségek miatt

2023. január 02. 17:54

Elárasztották a netet az orosz hadsereget bíráló kommentárok, miután az ukrán haderő brutális csapást mért az orosz csapatokra.

2023. január 02. 17:54
null

Mint arról beszámoltunk, a Donyeck melletti Makajivka városában több száz orosz katona halt meg, miután az ukrán hadsereg amerikai HIMARS-okból kilőtt rakétákkal támadott meg egy iskolát, ahova orosz újoncokat szállásoltak el. Az épület gyakorlatilag megsemmisült, míg Kijev szerint négyszázan vesztették életüket, az oroszok szerint csak 63-an. 

Tombolnak az oroszok

Az orosz közösségi oldalakat elárasztották az eset nyilvánosságra kerülése után a felháborodott kommentárok, miután hétfőn még mindig a romokat takarították el. 

Még a szélsőséges orosz hozzászólók sem hiszik el azokat a számokat, amelyekről Moszkva beszél. Igor Girkin korábbi titkosszolga, aki részese volt a Krím kilenc évvel ezelőtti megszállásának Telegram-csatornáján azt írta, hogy sok százra tehető a halottak száma.

Girkin élesen bírálta az orosz hadsereg vezetését, úgy fogalmazott, hogy „nem ez az egyetlen ilyen rendkívül ostoba döntés, hogy embereket és felszereléseket a HIMARS-rakéták hatótávolságán belül telepítenek”.

Egy másik katonai blogger, akinek 700 ezer követője felháborodásának adott hangot, azt a költői kérdést tette fel, hogy mégis kinek az ötlete volt, hogy  

A Telegramon Szergej Markov azt írta, hogy bár az Egyesült Államok a felelős a támadásért, ám az orosz hadvezetés hanyag volt, hogy ennyi katonát, járműveket és lőszert egy helyre tömörített össze. 

Egy másik katonai blogger szerint az orosz katonai vezetők továbbra sem fogják fel a háború súlyát, ami komoly problémát jelent. A Colonelcassad hadügyekkel foglalkozó közösségi oldal kommentárja szerint a katonák halála elkerülhető lett volna, ha az orosz hadvezetés minimálisan előrelátó és jobban szétszórja az orosz katonai alakulatokat.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Sameer Al-DOUMY / AFP

Összesen 507 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bandi-NER
2023. január 03. 07:47
Akkor ezek a bloggerek miért nincsenek a fronton?
Tehetős Totó
2023. január 03. 03:56
Ez sajnos csak egy "banális" hír. Az öldöklés tovább folytatódik.
Benedek Zsolt
2023. január 02. 23:30
https://www.youtube.com/watch?v=mW4rtGOUSXo
Halder
2023. január 02. 22:10
Ukrán-orosz öli egymást. Két szláv nép, aki amúgy nem kedvel minket. De itt magyarok esnek egymásnak egy éve lassan, egyik vagy a másik kedvéért. Örüljünk, hogy végre nem minket támadnak, hogy végre ki tudunk maradni egy háborúból. Nézzük mi van ott, tanuljunk belőle, építsünk ez alapján erősebb haderőt a következő 5-10 évben. De magyar ne vesszen már össze 1 éve újra és újra azon, hogy orosz és ukrán öli egymást.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!