„Az amerikai politikusok csak a saját érdekeiket látják” – Walesa figyelmeztette Zelenszkijt

2022. december 22. 17:40

A korábbi lengyel elnök óvatosságra intette a Bidenhez utazó ukrán elnököt.

2022. december 22. 17:40
null

Lech Walesa figyelmeztette Volodimir Zelenszkijt az amerikai segélyek kapcsán. „Az amerikai politikusok csak a saját érdekeiket és a pártérdekeiket látják” – jelentette ki a volt lengyel elnök. Amikor a látogatás értékeléséről kérdezték, Lech Walesa az 1989-es kongresszusi beszédére hivatkozott. „Az én helyzetem akkoriban néhány elemében jobb és néhány elemében rosszabb volt, mint Zelenszkijé. Nekem könnyebb dolgom volt, mert a Szolidaritást világszerte elismerték, most pedig Putyin miatt az egész világ Oroszország ellen mozgósított, és ilyen helyzet még soha nem volt. Ebben Ukrajna könnyebb helyzetben van.

 – mondta a Faktnak adott interjúban.

A volt elnök figyelmeztette Zelenszkijt

Walesa azt mondta, hogy Amerika egykor szimbolikusan támogatta Lengyelországot, miközben a Szovjetuniót finanszírozta. „A probléma az, hogy az ukrán elnök képes volt-e meggyőzni az amerikaiakat erről a mozgósításról. Most már nehéz megmondani, hogy sikerült-e neki. Emlékeztetem Önöket, hogy valamikor régen Ronald Reagan is gyertyát gyújtott értünk december 13-án, miközben mi 5 százalékos támogatást kaptunk, és 95 százalékot Gorbacsovnak adtak. Mert az amerikai politikusok csak a saját és a pártérdekeiket látják” – figyelmeztetett.

Nyitókép: MTI/PAP/Adam Warzawa

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B I L
2022. december 23. 10:53
Ennek az aluliskolázott szenilis vénembernek kár volt megszólalnia.
Pitipalmo
2022. december 23. 09:20
A villanyszerelőből, lett elnökről mikor derűlnek ki a megbízói. Nincs új a nap alatt. A lengyelek rusz fóbiája érthető. De az USA hagyta jóvá jaltát!! S lettünk mind cocialisták, ne feledjük!!
lendvaiildiko
2022. december 22. 23:32
Eljött az idő az élet újrakezdéséhez u Krajnában. No ezt már nem akarják finanszírozni.
Sumi
2022. december 22. 23:23
Egész világ? A világ 195 országából harmincegynéhány. Ébredjen már föl ez a vén barom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!