Pokolgépes támadás történt Pakisztán Afganisztánnal határos térségében

2022. december 15. 07:49

Egy járókelő meghalt, tizennégyen megsebesültek.

2022. december 15. 07:49
null

Út mentén elhelyezett pokolgép robbant fel csütörtökön Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal határos térségében, egy katona és egy arra járó meghalt, legalább 14-en megsebesültek – közölték katonai és rendőrségi források.

Haibár-Pahtunhva tartomány rendőrsége azt közölte, a pokolgépet minden bizonnyal a környéken áthaladó katonai konvojnak szánták, és a sebesültek zöme is katona. 

A robbantásért senki nem vállalta a felelősséget, a nehezen megközelíthető, hegyvidékes környék azonban a Kabullal szövetséges pakisztáni tálibok (Tehrik-i-Talibán Pakisztán, TTP) búvóhelye.

A TTP az utóbbi hetekben több támadást hajtott végre kormányzati és katonai célpontok ellen, miután novemberben egyoldalúan felmondták a pakisztáni kormánnyal kötött tűzszünetet. A lépést azzal indokolták, hogy

és hadműveleteket folytat a pakisztáni tálibok ellen az északnyugati Haibár-Pahtunhva tartományban és más térségekben. Az iszlamista ernyőszervezet 2007-es megalakulása óta mintegy 80 ezer embert ölt meg országszerte.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay
 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dobrevita
2022. december 15. 09:16
Ott is színre lépett a nyílt társadalom, pont olyan formában ahogy nyugat Európában a Marokkóiak oktatják a jogállamiságot.
nick89
2022. december 15. 09:13
Pintér emberei a jugoszláv típusú vállról indítható rakétákkal (magyarul: RPG) ott keverik a szart.
Jajdejónekünk
2022. december 15. 08:41
Muszlim belügy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!