Minden szabályt betartott a féktelen buli közben a finn miniszterelnök

2022. november 04. 20:07

Ezért nem is büntették meg.

2022. november 04. 20:07
null

Sanna Marin finn miniszterelnök nem követett el semmilyen szabálytalanságot azon az augusztusi házibulin, amelyről több felvétel is nyilvánosságra került - állapította meg a finn kormánytagok cselekedeteinek törvényességét vizsgáló igazságügyi kancellár, miután megvizsgálta az ezzel kapcsolatos több tucatnyi panaszt.

A 36 éves Sanna Marin augusztusban részt vett egy zártkörű házibulin, és beleegyezésével videofelvétel készült arról, ahogyan szórakozik a barátaival. A felvétel azonban nyilvánosságra került annak ellenére, hogy a készítők ennek az ellenkezőjét ígérték neki. Ezután sokan megvádolták azzal, hogy a bulin alkoholt, illetve kábítószert fogyasztott, és a kritikusok szerint emiatt megkérdőjeleződött a döntéshozó képessége.

Vádolták olyannal is, hogy tisztségéhez méltatlanul viselkedett, valamint hogy veszélyeztette a nemzetbiztonságot, rontotta az ország hírnevét. A kábítószer-fogyasztás vádja miatt az ellenzék, de a kormánykoalíció tagjai is felszólították arra, hogy csináltasson drogtesztet.

Sanna Marin ezt méltatlannak érezte közlése szerint, de megcsináltatta a tesztet, és hozzátette, hogy soha nem fogyasztott illegális kábítószert, noha a házibulin fogyasztott alkoholt. A teszt eredménye negatív lett.

Nem lehet szabálytalansággal vagy hivatali teendőinek elhanyagolásával vádolni a miniszterelnököt, mert ahhoz, hogy ezt meg lehessen tenni, büntetőjogi kapcsolatnak kellene lennie a magánélete és a hivatalos tevékenysége között”

- közölte pénteken Tuomas Pöysti igazságügyi kancellár, aki szerint, ami egy kormánytag magánéletének erkölcsi és társadalmi vonatkozását illeti, annak megítélése már a parlament hatáskörébe tartozik.

A politikai felelősséget pedig demokratikus választásokon szokták megvizsgálni – tette hozzá a tisztségviselő. Sanna Marint már tavaly is érte bírálat amiatt, hogy egy éjjeli szórakozóhelyen járt, és utána kiderült, hogy kontaktszemély volt egy koronavírus-fertőzésben.

(MTI)

Így rázza magát a finn miniszterelnök (videó)

Azt eddig is lehetett tudni, hogy Sanna Marin nem az a hagyományos, karót nyelt kormányfő. A finnek 36 éves miniszterelnöke nemrég a Ruisrock Fesztiválon is járt - írja 444.hu. Az Iltaleht nevű finn lap több letöltött Instagram sztorit is újraközölt, ahogy a kormányfő finn hírességekkel bulizik.

Nyitókép: Vesa Moilanen / Lehtikuva / AFP

Összesen 181 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2022. november 05. 14:16
Persze azért nukleáris kérdésekben csak öt sör után hagynám dönteni. Mármint nekem az ötödik után.
sorivo4
2022. november 05. 14:11
Semmi baj nincs ezzel, ha ez nem leszbibuli volt, és nem az ereszcsatornán távozott onnan.
shatterhand
2022. november 05. 10:14
technikailag disznófejű orbán is magyar miniszterelnök pedig igazából hazaáruló orosz ügynök, akinél jobban még soha senki nem fosztotta ki saját országát nem mondom hogy hazáját, mert orbán hazája oroszország
Dezsőke
2022. november 05. 09:48
alkalmatlan
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!