Olasz feministák szerint Meloni kormánya veszélyezteti az abortuszhoz való jogot

2022. november 29. 12:09

A tüntetők „Meloni, te fasiszta, készülj a háborúra” transzparenseket tartottak a magasba.

2022. november 29. 12:09
null

A tüntetést nem az abortusz miatt hívták össze – erről számolt be hétfőn az Euronews. A demonstrációnak alapvetően két fő témája volt: a nők ellen elkövetett erőszak megítélése, valamint az iráni nők támogatása, ám az esemény átcsapott vad kormány- és kormányfő-kritikába. A résztvevők azt skandálták, hogy „reszkess, Meloni, mi szabadon harcolunk”,

Az olasz kormány már reagált a megmozdulásra. Isabella Rauti védelmi államtitkár hangsúlyozta, hogy a történtek aggasztóak, mivel táplálják a gyűlöletet, a megnyilvánulások pedig „gyarapítják a miniszterelnök ellen intézett vulgáris megnyilvánulások, megfélemlítések és fenyegetések listáját.”

A tüntetők nem foglalkoztak azzal, hogy a választási kampányában

Giorgia Meloni többször elmondta, nem áll szándékában eltörölni az abortuszhoz való jogot Olaszországban.

Azt is hozzátette: pusztán annyival akarja kiegészíteni a jogszabályt, hogy azoknak a nőknek segítséget kínál, akik azért kérik a terhességmegszakítást, mert nincs pénzük arra, hogy felneveljék a gyermeket, vagy mert egyedül érzik magukat.

A nyitókép egy idei olasz feminista tüntetésen készült. Fotó: MAURO UJETTO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. december 07. 15:13
A feministák óbégathatnak bármit,az abortusz akkor is egyenlő a gyilkossággal,kivéve az indokolható eseteket: nemi erőszak, életveszély, ill. súlyos betegség.
rókabácsi
2022. november 30. 17:03
nem kell olan sokat kefélni!
kolozsv
2022. november 29. 15:01
Persze hülyep.csák, kefélni ezerrel, de a megelőzésről nem is hallottatok. De egyébként meg ezek gondolom nagy lmbtq propagátorok is, azoknakmeg úgysem sikerül összehozni a magzatot. Ássátok csak a nyugati világ sírját.
Madasa Hatter
2022. november 29. 14:49
Mosdatlan szőrös lábú szutykok. Egy tisztesség olasz fasz nyúlna hozzájuk, még bottal sem..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!