The Jerusalem Post: Egy Netanjahu-Ben-Gvir kormány gazdasági szankciókat hozhat Izraelre

2022. november 02. 18:21

Egyes elemzők már most borúlátóak az új izraeli kormánnyal kapcsolatban.

2022. november 02. 18:21
null

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, az exit pollok szerint Benjamin Netanjahu győzelmével végződött az izraeli választás. Azonban még jóformán nem is vált véglegessé az eredmény, egyes izraeli elemzők máris borús képet kezdetk el festeni az új kormányról.

Egy Netanjahu-Ben-Gvir kormány gazdasági szankciókat hozhat Izraelre – olvasható a The Jerusalem Post oldalon megjelent elemzésben, mely azzal folytatódik, hogy „Izrael új kormányának komoly gazdasági kihívásokkal kell szembenéznie,

Az elemzésben felidézték, hogy kedden rekordszámú választó jelent meg, hogy kinyilvánítsa véleményét. A választás Benjamin Netanjahu győzlmévl végződött. Ezt követően hozzátették, hogy a volt miniszterelnök vezette jobboldali-vallásos tömbben „a szókimondásáról és szélsőséges megnyilvánulásairól is ismert” Itamar Ben-Gvir is szerepel. Ezt követően a szakértők arra is felhívták a figyelmet, hogyha ez a szövetség beváltja a kampányban tett ígéreteit, „az radikálisan érintheti az ország gazdaságát”.

 „A nemzet új vezetése egyszerre jelent jelentős és valós veszélyt Izrael jóléti gazdaságára”

A gazdaság, amelyet Netanjahu kormánya örököl, elég jól teljesít más fejlett országokhoz képest. Így az ország leendő vezetői több gazdasági szabadságfokkal rendelkeznek, mint más nemzetek – hangsúlyozták a tanulmányban.

A The Jerusalem Post idézte Prof. Dan Ben-Davidot, a tel-avivi egyetem munkatársát aki szerint, ha „a pártok ígéretei olyanok, nagyon gyorsan levezethetik Izraelt a nyúlüregbe.”

A közgazdász ehhez hozzáfűzte, véleménye szerint

Nyitókép: STRINGER / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. november 03. 09:18
Szankciót más országra szoktak.. Gondolom, az óhazát most az amerikai, angol pénz-bank-hitelminősítő zsidók fogják szakcionálni. Hogy is volt az az aranyban fürdetés/fizetés Dáriusnál? Vagy az nem az volt?
Aerion
2022. november 02. 21:00
Meg vagyok döbbenve, komolyan, hogy a zsidó államon belül is már meddig ér a moslék. Ez már tényleg a történelem végre, barátaim!
Simson
2022. november 02. 20:42
Jaj szegény Dániel Péter.
teljesenertelmetlen
2022. november 02. 20:27
Ha a nép nem úgy választ, ahogy a háttérhatalom akarja, akkor jönnek a megtorló intézkedések. V.ö.: liberális demokrácia
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!