Mégse jött össze a demokrata tisztogatás? – Bidenék szerint nem

2022. november 09. 12:37

Hatalmas nyitott kérdés persze továbbra is a képviselőház sorsa – és az, hogy a republikánusok végül hány mandátumot szereznek.

2022. november 09. 12:37
null

Úgy tűnik, Biden elkerüli a félidős demokrata tisztogatást, amitől pártjában sokan tartottak – írta meg a CNN. Az amerikai lap szerint miközben sokan lefeküdtek tegnap este, Biden elnök és tanácsadói két dologról voltak meggyőződve:

a választásokon mindenhol versenyképesnek tűntek, és úgy tűnt, hogy a demokraták elkerülték a vérfürdőt, amit sokan megjósoltak és féltek előre.

A Fehér Ház ma reggel arra ébredt, hogy valódi okai vannak annak, hogy az előző esti optimizmus folytatódjon: A demokraták továbbra is nagy valószínűséggel megtarthatják a szenátust, és a pártjukban nagy jelentőségű államok demokrata kormányzóit, valamint a képviselőházi választásokon kulcsfontosságú képviselőházi jelölteket láttak győzni.

Hatalmas nyitott kérdés persze továbbra is a képviselőház sorsa – és az, hogy a republikánusok végül hány mandátumot szereznek. 

Az, hogy a demokraták meg tudják-e tartani az ellenőrzést a szenátus felett – és hogy végül hogyan alakul a képviselőház összetétele –, óriási hatással lesz Biden elnökre és pártja kormányzóképességére első ciklusának második felében.

És mivel a Fehér Ház készen áll arra, hogy kiemelje a tegnap esti eredmények néhány fényes pontját, az egyik kihívás számukra az lesz, hogy

sikerrel tudják-e bizonyítani, hogy a demokraták egy része a Fehér Ház és Biden elnök miatt – és nem ellenére – tudta megőrizni a helyét.

Nyitókép: MTI/EPA/Yuri Gripas

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2022. november 09. 14:34
Ritka szarul szerepeltek a republikánusok az előrejelzésekhez képest, nem lesz meg a szenátusi többség és a vártnál kevesebb képviselői helyük lesz, pedig tarolniuk kellett volna, volt is néhány rossz jelöltjük, mint ez a török sarlatán.
Brandon the great Negro
2022. november 09. 13:03
Feleslegesen gyártják a találgató cikkeket.
HHH
2022. november 09. 13:01
Eddig jött a szokásos hozzáállás mindkét fél részéről. Jó lenne már látni a végeredményt. Gondolom sokan tűkön ülnek velem együtt.
5m007h 0p3ra70r
2022. november 09. 12:59
Ez már csak 'vágóhídi' optimizmus. - Sikeres vagyok, ma nem engem vittek - gondolta a marha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!