Amerikai Nagykövetség: nincs összhangban a normális diplomáciai gyakorlattal az összehangolt médiatámadás az OBT bírái ellen

2022. november 03. 17:15

„Az amerikai kormánytisztviselőkkel folytatott párbeszédbe való beavatkozás nem segíti elő az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatokat” – fogalmaznak a nyilatkozatban.

2022. november 03. 17:15
null

Nyilatkozatot adott ki az amerikai nagykövetség, amelyben kifejtik véleményüket azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt napokban a magyar nyilvánosságban többen is kritikával illették az OBT két bíráját, amiért találkoztak David Pressman amerikai nagykövettel.

A nyilatkozatot az alábbiakban olvashatják: 

„Az Amerikai Egyesült Államok nagykövetségének a közelmúltban a magyar igazságszolgáltatás képviselőivel folytatott találkozója összhangban van az Amerikai Egyesült Államok és más országok – köztük Magyarország – által világszerte folytatott diplomáciai gyakorlatával. Ami nincs összhangban a szövetségesek közötti normális diplomáciai gyakorlattal, az az összehangolt médiatámadás az Országos Bírói Tanács szóvivője és nemzetközi kapcsolattartója ellen, amely a jelek szerint arra irányul, hogy félelmet keltsen azokban, akik az Amerikai Egyesült Államok képviselőivel kívánnak tárgyalni.

Az amerikai kormánytisztviselőkkel folytatott párbeszédbe való beavatkozás nem segíti elő az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatokat.”

 

Csak a bírókat ért „gyalázkodó támadásokkal" van a baj - így mentegetőzik az OBT

A bírói tanács szerdai ülésén is szó volt az amerikai nagykövettel találkozó két bíró ügyéről, de a testület összefoglalója szerint fel sem merült, hogy látogatásuk érintette volna bírói függetlenségüket. A bírókat Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is megvédte, míg Varga Zs. András, a Kúria elnöke fenntartotta korábbi álláspontját.

Nyitókép: Facebook

Összesen 485 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2022. november 06. 08:14
Quintius Pontis Pilatus reinkarnációja, követ úr, -Weisenmayer is hasonló volt- a nemlétező háttérhatalmi császárság teljhatalmú megbizozzjaként elmagyrázza nekünk, mi a demokrcia. Ha nem értjük meg, majd jönnek a fiuk, kizárolag az emberi jogok, a haladás biztosittása érdekében. Majd a csillagos (a változatosság kedvéért most nem vörös) tankok, egyebek, bele verik a kemény fejünkbe, milyen az igazi demokrácia. Kétejeink ne legyenek, hogy nincs kész a forgatókönyv. Esetleg ENSz koalició lesz. Amcsi, német, román, szlovák, stb. A labancok talán kimaradnak a semlagességre hivatkozva, a polákokban már nem vagyok biztos.
sorivo4
2022. november 04. 19:18
A belügyeinkbe való avatkozás az, ami nem segíti elő az amerikai-magyar kétoldalú kapcsolatokat. Ami lehet, hogy megfelel az USA általános, más országok szuverenitásába avatkozó diplomáciai gyakorlatának, de nem a demokrácia alapelveinek. Diplomáciai kapcsolatot két ország tart egymással, annak demokratikusan megválasztott kormányzati képviselőin keresztül. A nagykövet pedig nem úgy viselkedik a fogadó országban mintha valamiféle helytartó lenne. A szövetségünk kizárólag katonai együttműködésre vonatkozik közös védelmi céljainkban, nem pedig politikai jellegű. Nem tartozik bele egyfajta hibás felsőbbrendű birodalmi demokráciafelfogásból fakadó politikai felügyelet és beavatkozás a demokráciánkba. Szövetségesek közt kéretik tiszteletben tartani a hivatalos demokratikus utat, ami a választott kormányzat képviselőin keresztül történik, nem azok megkerülésével.
KBA98
2022. november 04. 17:59
There are enough blenders at home, you don't need one anymore! Go home!
Brazsi
2022. november 04. 10:37
Valójában annyi történt, hogy patkányok találkoztak egymással. Este pedig átmentek a buzi bárba a többi hulladék közé. Mi itt a gond?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!