Szijjártó: Magyarország készen áll arra, hogy nagyobb erővel vegyen részt a szerb-északmacedón határ védelmében

2022. október 06. 11:55

A külügyér felhívta a figyelmet arra, hogy az osztrákok, a magyarok és a szerbek nemcsak a saját határaikat védik, hanem Európát is.

2022. október 06. 11:55
null

Magyarország készen áll arra, hogy részt vegyen abban a közös határvédelmi erőben, amely a szerb-északmacedón határt védené az illegális bevándorlók ellen, és jelentős hozzájárulást adjon mind a határőrök, mind technológia szempontjából ahhoz, hogy a határt a lehető leginkább meg lehessen védeni – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Belgrádban.

A külgazdasági és külügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy az osztrákok, a magyarok és a szerbek nemcsak a saját határaikat védik, hanem Európát is. „Az osztrákok és magyarok a schengeni kötelezettségeiket is teljesítik akkor, amikor megvédik a saját határukat, megvédik Európa külső határát Magyarország déli határán” – magyarázta Szijjártó Péter, aki közölte, hogy a közös védvonal most a magyar-szerb határon van, a közös érdek pedig az, hogy ez a lehető legdélebbre, a szerb-északmacedón határra kerüljön.    

Nagy, erős és hatékony határvédelmi erőt kell létrehoznunk közösen annak érdekében, hogy Szerbia és Észak-Macedónia határát meg tudjuk védeni,

és Magyarország készen áll ezen közös határvédelmi erőhöz a lehető legnagyobb mértékben hozzájárulni” – szögezte le.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
foldizs
2022. október 06. 15:10
Tehát akkor fegyvereseket küldünk egy másik országba? Mert ugye a választások előtt az volt a mantra, hogy na azt biztosan nem.
nakatomi
2022. október 06. 14:42
"A külügyér felhívta a figyelmet " Ha a 444 írja ezt a degradáló "külügyért" azt még megértem, de a Mandinertől egy kicsit erős.
kulszek
2022. október 06. 14:34
Közös vállalkozások ritkán végződnek jól. Főleg hogy a terület egy puskaporos hordó. Arra viszont lenne szükség hogy a déli határ túloldalán is rend legyen, ne lövöldözzenek át.
LancelotDuLac
2022. október 06. 12:07
Még a saját határotokat sem tudjátok megvédeni, Kakadu! Ki mennyit szakít ebből? Merthogy megint csak lopásról van szó az tuti!.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!