„Orbán Viktor érvelése a háborúról remekmű” – így méltatták a német kommentelők a miniszterelnököt

2022. október 13. 14:16

Megköszönték neki, kalapjukat emelték, a patriotizmusát méltatták. Gyűjtésünk!

2022. október 13. 14:16
null

Mint ahogy arról lapunk is beszámolt, özönlöttek az elismerő kommentek Orbán Viktor berlini pódiumbeszélgetésének a magyar összefoglaló videója alatt. Ami ennél is érdekesebb, azok a német reakciók a teljes, több mint egy órás adásra. A kommentek változatos módon dicsérik Orbán Viktort és a magyar kormány politikáját.

Az egyikük megemlíti, hogy végre valaki „interjút” [sic!] készített Orbán Viktorral. Hozzátette, hogy „mert úgy tűnik, senki más nem mer”, s köszönetet mondott Orbán Viktornak mindenre vonatkozóan. Egy másik leszögezte, hogy

Mások Orbán retorikáját valamint érvelését méltatták: „Ha lehet reálpolitikai remekműről beszélni, akkor Orbán Viktornak ez az érvelése a háborúról remekmű, függetlenül attól, hogy a moderátorok vagy az újságírók nem szívesen hallják Trump nevét. De abszurd, hogy Németországban ezt a háborút az USA szerepe nélkül vizsgálják és értékelik, és ez tévutakra vezet, amelyek nem vezetnek sehová”. „Ő csak a hazáját és a népét képviseli, ez így van rendjén” – írta újfent más.

Van, aki emelte kalapját

„Emelem kalapom! Nagyszerű nyilatkozat, világosan mutatja kormánya álláspontját. Először a népére gondol” – tette hozzá egy kommenttelő. Másvalaki a magyar miniszterelnök patriotizmusát méltatta: „»Ha azt kérdezi, hogy melyik oldalon állunk, mi a magyarok oldalán állunk« – se többet, se kevesebbet nem várok el a mi politikusainktól. De úgy tűnik, még ez is túl nagy kérés”.

Az eredeti, német nyelvű kommenteket ide kattintva olvashatják.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 150 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. október 14. 11:49
Itt az egy napja elérhető pódiumbeszélgetés, melyről néhány nap hallgatás után atlantista és orbánista oldalról is csak kiragadott részleteket idéztek. Tessék önállóan, Önálló véleményt alkotni. https://www.youtube.com/watch?v=kjOPoxR6wtc (A csahos szerviensek kedvéért: Összességében, esetenként korlátozott szókimondása ellenére, nekem tetszett.)
Papamaci1957
2022. október 14. 09:28
"Ha azt kérdezi, hogy melyik oldalon állunk, mi a magyarok oldalán állunk – se többet, se kevesebbet nem várok el a mi politikusainktól. " Tehát azt várja el, hogy a német politikusok a a magyarok oldalán álljanak. Remek ötlet. Támogatom.
zorroro
2022. október 13. 23:05
A "remekmű". Gyűjtésünk. 1. Febr. elején azzal tért vissza putyintól, h nem lesz háború, elintézte a békét 2. Febr. 24-én lesápadt, nem sikerült a békemisszió - hetekig nem merte kiejteni putyin nevét 3. Ápr. elején arról tájékoztatta a pápát, hogy május 9-én kitör a béke 4. Máj. végén (a világon egyedüliként!) háborús vészhelyzetet és kríziskormányzást hirdetett meghatározatlan ideig 5. Októberben Berlinben kijelentette, hogy a békét 2024-ben trumpli fogja elhozni, aki putyint "zseninek" nevezte, mikor "békefenntartóként" lerohanta Ukrajnát, és amerikai hadihajók küldését követelte az orosz partokhoz... Remekmű? Nem inkább lókupec?
Lajoss
2022. október 13. 21:48
A megafonosok elájultak a gyönyörtől..amúgy Hilton hátsókijárat..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!