Bloomberg: Orbán Viktor az idegengyűlöletet kihasználva irányítja országát az illiberális demokrácia felé

2022. október 11. 08:40

Eduardo Porter szerint elkényelmesedtek a liberális politikusok.

2022. október 11. 08:40
null

Nem lehet a globalizáció negatív hatásaival magyarázni a liberalizmus hanyatlását, írja a a Bloomberg oldalán megjelent véleménycikkben Eduardo Porter. A populista autoritervezetők azért erősödhettek meg, mert a liberális politikusok elkényelmesedtek, és nem vették figyelembe aválasztók valódi problémáit – véli a Bloomberg cikkének szerzője, aki Jair Bolsonaro választási esélyeit elemzi cikkében. Szerinte a brazil elnök intézkedései már nem is tűnnek fel, hiszen Orbán Viktor Magyarországot, Narendra Modi Indiát, Erdogan pedig Törökországot tereli az illiberális demokrácia irányába.

Porter szerint „Magyarországtól Svédországon át az Egyesült Államokig a bevándorlás és

ami utat nyit azon politikusoknak, akik védelmet ígérnek az egyszerű népnek az etnikai és vallási választóvonalak másik oldalán állókkal szemben.”

Fotó: Facebook

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zorroro
2022. október 11. 14:34
"illiberális demokrácia"? OXIMORON, olyan nincs az illiberalizmus a 21. század diktatúrája 1. nem demokrácia, hanem autokrácia (putyin, lukasenka stb.) 2. nem jogállam, a joggal való visszaélésre épül
Töki
2022. október 11. 11:46
Gusztustalan amilyen lejárató hadjáratot indítottak ellenünk.
..--..
2022. október 11. 11:15
-zsoltkom- " Bloomberg: Orbán Viktor az idegengyűlöletet kihasználva irányítja országát az illiberális demokrácia felé" Fontos dolog ezt kimondani. Így talán nem tart annyi ideig, mint a kommunizmus. Nem tud olyan egyeduralkodó propagandát Orbán kitalálni, amilyen a kommunistáknak volt... ismerik Orbánt, mint a rossz pénzt. Uniós tagként az Uniónak van rálátása, milyen is az az illiberális fajelméletes Orbán, akinek a szellemisége a KGB Putyinhoz húz... olyan fegyvermegáldós kereszténység támogatását elfogadva. Úgy őrzi Orbán a kereszténységet, hogy mindenki benne ég.
LancelotDuLac
2022. október 11. 10:56
Orbán Viktor az idegengyűlöletet kihasználva irányítja országát az illiberális demokrácia felé - nem felé, mert már régen az van - ebbe döglik éhen a magyar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!