Hajvágással vállalnak szolidaritást az iráni nőkkel a francia filmsztárok (videó)

2022. október 05. 17:21

Többek között Marion Cotillard és Juliette Binoche is csatlakozott a kezdeményezéshez.

2022. október 05. 17:21
null

Több mint félszáz francia színésznő, köztük az Oscar-díjas Marion Cotillard és Juliette Binoche, hajuk levágásával vállaltak szolidaritást az iráni nőkkel. Az iráni tüntetőket támogató videót a közösségi médián hozták nyilvánosságra.

„A szabadságért” – mondta Binoche, miközben levágta egy tincsét, és a kamera felé mutatta. A HairForFreedom hashtaggel közölt Instagram-videó a „támogatjuk az iráni nőket” felirattal jelent meg.

– fogalmaztak a felvételhez tartozó bejegyzésben.

A videón feltűnik Isabelle Huppert, Charlotte Rampling, továbbá Charlotte Gainsbourg színésznő is, akit szintén lefilmeztek, amint édesanyja, Jane Birkin énekesnő fejéről levág egy hajtincset.

A videót alább tekinthetik meg:

Londonban, Párizsban, Rómában és Madridban is szolidaritási demonstrációkkal támogatták a tüntetőket

Iránban a fejkendője nem megfelelő viselése miatt őrizetbe vett fiatal kurd nő, Mahsza Amini halála után törtek ki tüntetések szeptember közepén. A fiatal nő ügyén túlmutatóan számos demonstráló már az iráni vezetés ellen tüntet. A megmozdulásokon kialakult összetűzések halálos áldozatainak száma már a negyvenet is meghaladhatja. Legalább 1500 embert őrizetbe vettek.

Londonban, Párizsban, Rómában és Madridban is szolidaritási demonstrációkkal támogatták az iráni tüntetőket.

Az Európai Parlament egy svéd képviselője a közgyűlésen való felszólalása közben vágta le a copfját, hogy szolidaritást vállaljon az iráni kormányellenes tüntetőkkel.

„Amíg Irán nem lesz szabad, haragunk nagyobb lesz, mint az elnyomóké.

 – üzente az iraki származású Abir Al-Szahlani a parlament kedd esti ülésén Strasbourgban.

(MTI)

Nyitókép: Képernyőfotó
 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brandon the great Negro
2022. október 09. 13:28
Potyondi reloaded. Inkább menjetek Oda tüntetni. Szervezhetnétek prájdot is. Na az(!) lenne valami.
masikhozzaszolo
2022. október 07. 10:15
Mindenhonnan egy tincset feláldoznak.
Alcofrybas
2022. október 06. 09:16
1963-ban Ruholláh Muszavi Homeini, főbasszájba ajatollah írt egy könyvet, amelyben kijelentette, hogy az interszexuális egyének korrekciós műtétjére vonatkozóan nincs vallási korlátozás. Gondoltam, szólok.
HunCsz
2022. október 05. 21:32
MÁR EGY ÚJABB KÁOSZ AKCIÓ. Nem baj balfaszkáim egy pár hét és kihülnek a melegbárok és jön a valóság Lesz majd sirás és jajj veszékelés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!