Hidzsáb nélkül tüntetnek az utcán a középiskolás lányok Iránban, a középső ujjukat lóbálják a hatalomnak

2022. október 04. 15:58

„Halál a diktátorra” – skandálják közben.

2022. október 04. 15:58
null

Tovább folytatódnak a tüntetések Iránban. Egyre több videó kering az interneten olyan középiskolás lányokról. akik lengetik a hidzsábjukat s fedetlen fővel szállnak be a tüntetésekbe. 

Szintén Iránban, szintén fedetlen fővel pedig középső ujjukat lengetik Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjének egy osztályteremben.

 

 

Az ajatollah közben megfejtette: az Egyesült Államok és Izrael tehet mindenről

– idézi Ali Hámenei ajatollah-t a BBC. Az iráni egyházi vezető először kommentálta nyilvánosan a tüntetéseket, amelyeket zavargásoknak nevezett. Ezek az elmúlt tíz évben a legnagyobb kihívást jelentik az iráni hatalomnak, Hámenei figyelmeztette is a biztonsági erőket, hogy készüljenek fel további „zavargásokra”.

Nyitókép: Twitter

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2022. október 10. 17:34
Mondjuk elnézve a videót, lehetnek vagy harmincan negyvenen ?
pragmatika
2022. október 10. 17:31
Én támogatom őket. Az iráni csajok csinik. Ne takargassák az arcukat. :)))
koronaszepe
2022. október 05. 12:48
Előre lányok, előre...
Quelle957
2022. október 05. 09:54
Vegletek: nyugaton mar mindene kivan a nok zomenek, keleten meg a ferfiak lennenek olyan onzok es gyavak, hogy szegeny nok ezekben a hacukakban savanyodjanak meg? Szarajevoban is, vendegloben a szegeny asszony a faryol alatt celozgatta a szajat, hogy ehen ne maradjon. Ezek a ferfiak aztan nem biznak sem magukban, sem a masik ferfiban vagy eppen csaladjuk notagjaiban. Ideig, oraig lehet, de nem orokke megallitani vagy plane visszaforgatni a tortenelem kereket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!