Orosz és kínai hadihajók kezdtek közös járőrözésbe a Csendes-óceánon

2022. szeptember 16. 14:45

A járőrözés feladati közé tartozik az Oroszország és Kína közötti tengeri együttműködés megerősítése.

2022. szeptember 16. 14:45
null

Az orosz védelmi minisztérium közleménye alapján az orosz haditengerészet és a Kínai Népi Felszabadító hadsereg hadihajói nemrégiben kihajóztak a második közös járőrözésükre a csendes-óceáni térségben – írja a TASZSZ.

Mindezt a nemzetközi katonai együttműködés programjának keretében hajtják végre, célja pedig az, hogy a közös taktikai manőverezést, a tüzérségi lövészetet és a hajófedélzeti helikopterek repülésének készségeit gyakorolják. A járőrözés feladati közé tartozik az Oroszország és Kína közötti tengeri együttműködés megerősítése, valamint a béke és stabilitás fenntartása az ázsiai csendes-óceáni térségben.

A TASZSZ beszámolója alapján kiderült, miszerint az említett feladatok mellett kiemelt fontosságúnak tartják a tengeri útvonalak ellenőrzését, valamint a két ország gazdasági tevékenységeihez használatos létesítményeinek védelmét.

Nyitókép/illusztráció: Iranian Army office / AFP

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ringwoodite
2022. szeptember 17. 05:12
Vajon ki fog a buzeráns Amerikáért harcolni Európából ha szarba kerülnek? Elgondolkodtató nem igaz? Hahahahahahahahaha...
Dezsőke
2022. szeptember 16. 22:43
a jövő: Oroszország és Kína az ÚJ Uniónak erős szálakkal kell hozzájuk kötődni!
Julius68
2022. szeptember 16. 20:24
Amitől félt az USA. "a német ipari tőke és a német technológia egyesül az orosz nyersanyagokkal és az orosz munkaerővel," A nagy rettegésben a síkagyú jenkik, Európa tönkretétele mellett, viszont összehozták Oroszországot Kínával. Pedig Kissinger, munkája nagy részében, ennek megakadályozásán dolgozott. "Ismét megosztottam az államtanácsossal, hogy aggódunk a Kínai Népköztársaság közeledése miatt Oroszországhoz"- mondta Antony Blinken, a kínai kollégájával folytatott találkozót követő sajtótájékoztatón. Vang Ji nem tartott sajtótájékoztatót a Blinkennel folytatott megbeszélése után. 2022. július 09. Ezt is csúfosan elbaszták, a felelősök elszámoltatása időszerű lenne.
pemete jakab
2022. szeptember 16. 20:14
"Orosz és kínai hadihajók kezdtek közös járőrözésbe a Csendes-óceánon" Vagy éppen kölcsönösen figyelik egymást, és ez tűnik közös járőrözésnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!