La Repubblica: Olaszország alapértékei fényévekre vannak a Magyarországon uralkodó eszméktől

2022. szeptember 22. 09:25

Giuseppe Conte volt olasz miniszterelnök szerint Giorgia Melonival nem alkalmas az olasz kormány vezetésére.

2022. szeptember 22. 09:25
null

A La Repubblica napi, összefoglaló cikkében írt Magyarországról. Giuseppe Conte, volt olasz miniszterelnök és az Öt Csillag Mozgalom elnöke szerint Giorgia Meloni, az Olaszország Fivérei párt elnöke nem alkalmas az olasz kormány vezetésére.

Az ok az, hogy közel áll Orbán Viktor, magyar miniszterelnökhöz. „Olaszország gyengülni fog, és nagyobb nehézségekkel kell szembenéznie, mert Meloni ötletei nem megfelelőek.

Meloni nem alkalmas személy a köztársaságunk kormányzására, amelynek alapértékei fényévekre vannak a ma Budapesten uralkodó eszméktől”

– mondta Conte. A lap szerint Meloni nyíltan a magyar kormányfő mellé állt, szövetkezik Orbánnal, aki Vlagyimir Putyin, orosz elnök európai szövetségese. Orbán Olaszországban jobboldali győzelemben reménykedik.

Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kata56
2022. szeptember 22. 20:43
Azon toprengek, honnet tudja ez az olasz ujsag, milyen "eszmek uralkodnak" Magyarorszagon... Itt lakok lassan 70 eve es ezt nem tudnam megmondani. Pedig eleg atlagos ember vagxok.. De hogy lennenek itt "uralkodo eszmek"... meg vagyok rokonyodve...sose vettem eszre effelet..
nempolitizálok
2022. szeptember 22. 19:38
Olaszország addig szárnyalt, amíg rá nem telepedtek a komcsik és a libsik.
No comment no cry
2022. szeptember 22. 19:24
"Contét a 2018-as olaszországi választások győztes pártjai jelölték miniszterelnöknek. Első kormányalakítási kísérlete 2018. május 27-én meghiúsult, miután Sergio Mattarella köztársasági elnök visszautasította, hogy kinevezze Conte gazdasági miniszterjelöltjét, az euroszkeptikus Paolo Savonát. Május 31-én ismét miniszterelnök-jelölt lett, miután a pénzügyminiszter személye megváltozott. Kormánya 2018. június 1-jén esküt tett. 2019. augusztus 20-án lemondott miniszterelnöki pozíciójáról." https://hu.wikipedia.org/wiki/Giuseppe_Conte 2-szer is beletört a bicskája. Most akkor ki nem alkalmas Olaszország vezetésére?
Attila a nagy
2022. szeptember 22. 17:59
Ha az olaszok azt akarnák amit Draghi meg Conte mond, akkor valószínűleg őket választanák meg. Azért ha ekkora nagy politikusnak gondolnám magam ezzel tisztában lennék. Amúgy meg nem teszek olyat, amit nem szeretnék ha velem tennének. Nyilván Draghi sem vette volna jó néven,ha Meloni kiosztotta volna neki az észt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!