Ukrajnai népszavazások – száz százalék közeli orosz csatlakozásról szóló hírek terjednek

2022. szeptember 27. 16:07

Érkeznek az előzetes eredmények.

2022. szeptember 27. 16:07
null

Ukrajna Moszkva által ellenőrzött területein elkezdték kihirdetni az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló népszavazások előzetes eredményeit – írta a Meduza az Interfax jelentésére hivatkozva.

Sajtóértesülésekből kiderült, hogy a donyecki régióban szavazók 98,05%-a állítólag az Orosz Föderációhoz való csatlakozásra voksolt (a jegyzőkönyvek 16%-ának feldolgozása után).

A luhanszki régióban a szavazók 97,79% (a jegyzőkönyvek 14%-ának feldolgozása után) csatlakozna.

A megszállt Herszon régióban 97,47% (12% -os feldolgozottság eredménye szerint), míg Zaporizzsja régióban 98% (20% -os feldolgozottság után) csatlakozna Oroszországhoz – írta a Meduza.

Nyitókép: STRINGER / AFP

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aranyhal
2022. szeptember 29. 10:34
Nem lenne jobb helyzetben, ha nyugton marad. Az amcsik az érdekszférájukat már betolták a SZU volt államaiba, aminek az ellenkezőjét ígérték. (Meg lehet magyarázni, hogy szabad országok döntése volt, csak akkor most miért nem szabad szövetségi rendszert építeni a zorbánnak anélkül, hogy beleugatnának?) Szóval, az amcsik a határig nyomultak, meghiúsították az orosz-európai kereskedelmi együttműködést (ne is kezdd el, hogy a Putyin miatt, mert nem kabaréban vagyunk), és szükségszerűen a következő maga Oroszország lesz (az orosz-kínai együttműködés is veszélyezteti az amerikai hegemóniát) ha nyugton maradnak. Hát ezért nincs más választása.
Orbanophyl
2022. szeptember 27. 22:55
Helyes lenne, ha az ukránok is rendeznének ugyanott egy ellenőrző népszavazást. Legitimet, nemzetközi megfigyelőkkel.
feketeöves nirvana
2022. szeptember 27. 21:47
Teljesen mindegy hogy mit gondolnak mások. Itt az a lényeg hogy mit gondolnak az oroszok. Krímet is elvették/ visszavették. Konfrontálódott nyíltan velük a NATO? Nem. Csak sutyiban fegyvereket adtak az ukiknak, hátha olyan hülyék hogy majd lövik a krími területeket. Majd bolondok lesznek a nyugatiak nyíltan támadni. A referendum meg a mozgósítás után mind sietett kijelenteni hogy a NATO nem áll háborúban. Lehet hergelni az oroszokat, de minek?
Burdisgarage
2022. szeptember 27. 18:54
Hogyan lett ukrajna? Szavaztak, megalakították magukat. Úgy látszik ragadós a példa. Némi különbség a nemzetközi elismertségben mutatkozik csupán, ami a kettős mércének tudható be.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!